2019-06-18 318 瀏覽
滿心期待食呢間韓燒 ,網上食評亦讚美不斷,只可惜親身感覺有點糟糕。 環境方面:我地一坐低,就感覺枱和枱之間嘅感覺太逼,好容易和他人有身體接觸,令人不太舒服。地下油膩膩的一片,連有片生菜係角落都未清走。 食物品質方面,總言言之係不錯,都有肉味,五花真心好食。而佢嘅炸雞係真係好好食,佢普遍嘅炸物都好好食。但佢嘅沙津太大碗,感覺佢刻意。而食物種類亦多,令人有不同嘅選擇。 爐:一開始要預熱好耐,好容易痴底,服務員並不會主動幫你換爐,最好笑係佢會俾舊白蘿蔔,話係可以清走d漬,但眾所周知,想d肉5好痴底,最好係用檸檬。 上菜速度:一餐落黎,未有一張單係冇漏單,連叫俾小菜都係漏,最過份係我叫咗碗拉麵,落咗單冇,我叫服務員幫我追一追單,佢答應咗我,但不停地注視着我在溝通中,令人感受到佢好似有惡意。最後,碗拉面梗係冇黎,要我再落單叫。 整體感覺好差,全場認真serve客得一個waiter,仲有,落單點肉,點1會淨係黎一舊肉,佢有刻意扣減份量。
五花肉
2019-06-08