2021-08-22 908 瀏覽
成日聽到台式臭臭鍋,因為好奇究竟係咩嚟所以就嚟試下😛我地兩個人當然就係嗌一人一鍋啦(^ν^)我朋友嗌咗個招牌臭臭鍋跟鹵肉飯,我就嗌咗個臺式麻辣鍋跟粉絲,仲加咗個木瓜牛奶臺式麻辣鍋我本身期待好重口味,但比想像中淡味TT亦都唔係好辣,不過配料全部都幾好食!!米血糕甜不辣都好食,但肉就真係好一般🥲🥲係普通嘅冷藏肉仲要係成餅嘢咁冇乜肉味🥲招牌臭臭鍋湯底好味!同埋有臭豆腐同鴨血,不過配料方面就冇麻辣鍋咁吸引,鹹鮮味都唔錯木瓜牛奶飲得岀唔係香精味,係類似沙冰嘅口感,但木瓜味唔岀同唔甜,奶味都欠奉,好一般( ;´Д`)肉燥飯+$7配嘅肉燥飯都係一般,份量都啱啱好但味道就一般唔係特別入味咁,想過下口癮都可以叫不過唔好有太大期望佢嘅沙茶醬/豆瓣醬+豉油+蒜蓉(3:2:1)一齊食係幾唔錯!呢個先係主角😂整體而言食物質素一般,性價比偏低( ;´Д`)不過一試無妨😃我地比較早去大概6點左右冇咩人不過晏少少已經開始多人🥶
成日聽到台式臭臭鍋,因為好奇究竟係咩嚟所以就嚟試下😛
我地兩個人當然就係嗌一人一鍋啦(^ν^)

臺式麻辣鍋

招牌臭臭鍋