2023-05-09 90 瀏覽
街坊表示成日行過呢度,都無留意到呢度有間餐廳,都係網上見到先知🫢呢度坐位寬敞,環境雖然未至於好有情調但感覺非常舒適😊🌿脆炸魷魚圈配他他醬最初食落味道略嫌清淡,不過配合埋其他食物,味道反而恰到好處,食落唔會太油膩,用黎餸酒就最適合👏🏻🌿伯爵茶胡椒慢煮牛面頰特寬麵話晒係手工Pasta專門店,當然要試下啦☺️用Earl Grey去配Pasta都係第一次食,味道食落有清新茶味,再配上香口微辣嘅胡椒,味道層次非常豐富👍🏻寛麵口感彈牙,牛面頰則非常軟稔,絕對係令人十分驚喜嘅一道菜色🥰🌿炭燒安格斯肉眼扒配燒汁燒雜菜相比起Pasta,肉眼扒就唔算好驚艷,不過肉質煮得剛剛好唔會韌,而且份量都唔細,碟上配有簡單嘅燒雜菜,整體黎講CP值算不錯☺️🌿LEMON MERINGUE PIECAPTAIN MORGAN ORIGINAL SPICED RUM / FRESH LEMON JUICE / CARAMEL / SYRUP / EGG WHITE個人認為佢地嘅Cocktails 出色過同區酒吧,呢款味道飲落酸酸甜甜咁好易入口,用黎打卡亦夠ig-able😝🌿FLORAL ESPRESSO MARTINIHOUS

🌿脆炸魷魚圈配他他醬

🌿LEMON MERINGUE PIE

LEMON MERINGUE PIE

🌿FLORAL ESPRESSO MARTINI

FLORAL ESPRESSO MARTINI

HOUSE ESPRESSO / PERFUME TREES GIN / PALE INK /
THE BITTER TRUTH / ELDERFLOWER LIQUEUR

同坊間嘅Espresso Martini有少少唔同,佢多左一層花香味,飲落好清新🌱

🌿TIRAMISU

TIRAMISU

除左手工pasta,呢度嘅提拉米蘇都令我非常難忘😍味道唔會過甜或過苦,而且口感非常軟滑,連唔太愛好Tiramisu嘅老公都讚好食😋
2023-05-08
  • Tiramisu