2017-05-30 743 瀏覽
端午節放假一天~黎個元朗一日遊! 下午去掃街,晚上坐低食餐泰菜,傾下計呢間泰式餐廳走bar嘅風格。室外最適合晚上坐低飲下啤酒食下小菜,談下心!菜單設計感不錯, 附上好多菜式樣本圖參考餐廳送的醃青瓜,又酸又辣 幾醒胃木瓜沙律,都幾辣下,唔食得辣嘅可以嘗試同侍應講聲? 不過對我黎講岩岩好!酸辣木瓜絲嘅爽脆,配上香口的花生,典型的泰式沙律,味道很好馬拉盞炒芥蘭,芥蘭稍微苦澀,還是冬天的芥蘭最甜最好食,咸香味倒是吊起了味蕾,令人一口接一口泰式檸檬魚,魚身是熱的,淋上泰式醬汁及配上生菜。烏頭很新鮮,檸檬的酸發揮提味的功效,不辣,很好食!軟殼蟹咖哩,軟殼蟹份量滿滿的 浸在咖哩還是有小小脆口,滿滿的蟹肉令人興奮!! 這道是我認為必點的菜式咖哩不辣,帶有少少甜味,椰汁味濃郁。有咁好嘅咖哩 一定要點$48/4塊嘅薄餅!外脆內軟,口感不錯,沾咖哩一流呀幾鐘意呢間餐廳嘅氛圍,小菜亦算出色!

菜單設計感不錯, 附上好多菜式樣本圖參考

餐廳送的醃青瓜,又酸又辣 幾醒胃

木瓜沙律

馬拉盞炒芥蘭

泰式檸檬魚

軟殼蟹咖哩,軟殼蟹份量滿滿的

軟殼蟹咖哩

咖哩不辣,帶有少少甜味,椰汁味濃郁。
有咁好嘅咖哩 一定要點$48/4塊嘅薄餅!
外脆內軟,口感不錯,沾咖哩一流呀

薄餅

幾鐘意呢間餐廳嘅氛圍,小菜亦算出色!
木瓜沙律
馬拉盞炒芥蘭