2023-12-12 871 瀏覽
同朋友去奧海城行街,見到霓虹燈以為酒吧,原來係食泰菜,價錢比出邊平少少,好在佢有室內亦有室外,室外好有feel,啱晒一大班慶祝或者食生日飯。由於係室外,食食吓都見到好多有帶寵物嘅都唔驚平時唔可以入商場餐廳,都可以係室外享用,寵物就可以喺度陪主人🥰泰式炒通菜 好新鮮好爽,唔會炒到林哂,加埋啲惹味蝦醬蒜蓉,正!👍🏻泰式生蝦刺身呢個必點菜式,生蝦爽口,加埋生蒜頭,蘸埋佢獨有青辣椒醬,真係會一口接一口🥰泰式煎蠔餅呢個平時我大排檔都會嗌,不過佢呢度多咗泰式辣椒醬,蠔餅又脆又飽肚,啲蠔仔雖然係細size,但好飽滿,呢個蠔餅都用幾多油去煎,但其實佢個底有啲芽菜,一齊食感覺中和左,就冇咁油膩了。咖哩軟殼蟹+ 泰式薄餅我最鍾意食,唔使剝殼就咁食!咖喱用咗好多料,又充滿椰香味,份量都幾多,另外軟殼蟹又有炸過,最後都嗌左份薄餅去蘸,每一口都食到香濃醬汁,非常搭配,好滿足啊!芒果沙冰+ 原個鮮椰青芒果沙冰略嫌太清,可能我鍾意重口味。椰青就唔錯,啲肉最後又可以筆嚟食埋👍🏻

泰式炒通菜
好新鮮好爽,唔會炒到林哂,加埋啲惹味蝦醬蒜蓉,正!👍🏻

泰式生蝦刺身

咖喱軟殼蟹