2022-10-22 269 瀏覽
老婆想食車仔面,見食評唔錯,試一試佢,點知,中伏!入到去零等待,因為冇乜人,但係好多枱都未執枱,侍應叫我哋自己搵位坐。見人介紹胡椒豬肚湯底,加6蚊就試下啦!白蘿蔔、韮菜餃、陳皮魚蛋加油面。老婆食冬菇、豬紅、雞中翼、豬大腸加油面。一人一罐可樂!加多份燒賣(可樂可能係成餐最正常嘅)嚟到梗係即刻飲啖胡椒豬肚湯先啦!嘩!咸到呢,一啲胡椒味都冇,白蘿蔔正常冇味、韮菜餃冇韮菜味、陳皮魚蛋夠韌!我老婆嗰碗仲經典,冬菇正常、豬紅夠實、雞中翼夠乾身、豬大腸可以咬到出尖沙咀都未咬得爛!你話呢種車仔面邊度搵吖!嗱嗱聲食完走人,聽到只收現金,咁就拎定錢埋單,見收銀入緊單,我就放低錢喺佢旁邊走人,成個過程同侍應零交流!
老婆想食車仔面,見食評唔錯,試一試佢,點知,中伏!
2022-10-15