2015-10-19 1189 瀏覽
星期日無聊又無野做,男朋友推介黎呢間位於荃豐既小店食野,搵左好耐先搵到,店位好隱蔽,唔跟住號碼搵都好難見到,入到去發現原來間舖又幾精緻,入面裝修好靚好有心機整,比人既第一印象真係好到無得彈! 因為好多人幫襯,要等位先有得入,等左大約三十分鐘左右,店員好好態度~叫我地坐係度等,仲幫我地拎餐牌揀定食咩野~  呢間小店價錢相比出面已經算係超值,服務又好,飲品種類都算多,係假期黎放鬆一下既好去處 我地帶左狗狗去,店員好有禮貌咁同我地講寵物唔入得室內,幫我地安排室外坐位,於是我地唯有坐出面啦,所以影唔到店內靚靚既裝修。首先我地叫左一杯雲呢拿奶昔,奶昔好快就到,勁大杯,$32既價錢絕對係抵飲!飲落去覺得好滑,第一啖就覺得好重奶昔味,好想試埋其他味既奶昔。之後我地叫左一個經典雞堡配薯條,雞堡又高又厚,好大份,明顯落足料,啲生菜蕃茄好新鮮,塊雞扒唔會太油,肥瘦適宜,包你一定食得飽,不過對我呢啲細食既人黎講都幾滯下,建議食得比較少既食家可以搵朋友兩份SHARE,如果唔係會好浪費~薯條方面真係無得彈,一掂落去熱辣辣,應該係即叫即炸,食落口又脆又香,直頭有聲咁濟,仲要條條都勁大條,完全唔孤寒。食完正餐之後加

雲呢拿奶昔
經典雞堡
經典雞堡配薯條
食完正餐之後加多左個是日甜品,店員話係美國cheese cake~ 可能因為落左好多魚膠粉,所以個cake比較企身,好濃芝士味,上面仲有啲朱古力等佢味道唔會太單調,個cake都算滑既,不過都幾易滯。
美國芝士蛋糕
美國芝士蛋糕
走既時候店員姐姐仲同我地傾計,比人感覺間店好warm,下次一定會再黎!

2015-10-18
雲呢拿奶昔