第三站

Station 3 Cafe
2021-03-18 1717 瀏覽
呢排成日出旺角,雖然旺角嘅食肆多到食一年都食唔完,但係每次出到嚟又係諗唔到想食乜,忽然記起公司嘅90後有提及過喺金雞廣場有間樓上Cafe,環境舒適性價比高,所以就一於上嚟試吓。入面景觀開揚,而且用上白色梳化同傢俬,日光照射吓環境好光猛,而且睇得出好乾淨,所以都好放心喺度食嘢同埋逗留得耐啲。午餐時段有lunch set供應,價錢由$68起,主要都係飯同意粉類,亦包一杯飲品,價錢相宜。另外當然係有好多唔同嘅特色飲品,咖啡、朱古力、沙冰、乳酪、花茶等等,應有盡有。我不嬲都比較為食,所以除咗叫lunch set,都另外叫咗幾款小食,首先餐前就梗係要食個沙律啦,我就揀咗煙三文魚沙律,沙律菜新鮮,煙三文魚份量都唔少,醬汁用上胡麻醬,食完醒神又開胃。另外叫咗炸魚手指配薯條,食得出佢係即叫即炸,並唔係炸定先嘅,亦估唔到佢嘅薯條係超好食,每條係炸得外脆內軟,魚手指有三條,非常香脆又乾身,如果帶小朋友嚟一定好歡喜。蜜糖雞翼都好食,同埋總共有六隻,以Cafe來講呢個價錢我覺得都幾抵食。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯每一啖都充滿黑松露嘅香味,再混合埋芝士一齊食,真係令人回味無窮。材料方面,除咗有幾款唔同嘅菌類之外,
煙三文魚沙律
魚手指配薯條
蜜糖雞翼
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯每一啖都充滿黑松露嘅香味,再混合埋芝士一齊食,真係令人回味無窮。材料方面,除咗有幾款唔同嘅菌類之外,仲有好多珍珠帶子係入面,以呢個價錢嚟講實屬高質素!
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
意式芝士肉醬闊條麵味道都不俗,因為有勁多芝士,肉醬都好豐富,闊條麵唔算好彈牙但都OK好食唔會太林,整體來講都唔錯。
意式芝士焗肉醬闊條麵
嚟cafe當然要叫特飲,沙冰名稱都幾特色,「女皇」其實係玫瑰檸檬乳酪沙冰,好香玫瑰味,賣相仲好吸晴。芒果乳酪可以選擇加cream,不過我就比較喜歡相對冇咁花巧原汁原味嘅感覺。
呢間Cafe仲有好多唔同嘅board game,全部望落都好新淨企理,所以我覺得呢度絕對係一個三五知己聚腳消閑嘅好地方。
煙三文魚沙律
魚手指配薯條