2019-01-06 132 瀏覽
此間店用Ipad自助下單。由落單到食物送到面前,速度超快。首先點的是鯛魚,深海池魚,凡立貝。鯛魚的魚身厚,深海池魚的魚身厚之外,肉質亦結實,而凡立貝味道香甜。再來一客活鮑魚,口感爽口。叫了海膽蒸蛋。第一口先食蒸蛋,蛋味濃。第二口蒸蛋連同海膽放入口,一冷一熱,再加上海膽在口內溶化,鮮味大爆發。之後一口蒸蛋,一口蒸蛋+海膽,梅花間竹去食,不經不覺就ko了一碗鮮美的蒸蛋。食完海膽蒸蛋後,再繼續點壽司。今次點了火炙吞拿魚腩。火炙本身香口,加上吞拿魚腩的油脂重,兩樣拼湊一起令到件壽司美味升級十倍。季節墨魚。有墨魚既粘口感,但感覺比平時食開既墨魚有少少分別,較為清新d。生松葉蟹腳。第一次食生松葉蟹腳,雖然比熟的少了一份實在感,但反面感覺清新。蝶魚邊。入口柔軟,咬第一口有少少咸鮮味,再食開始油香味湧出,係每咬一口就湧出來,越食越油香,好特別。令人留下好深刻既感受。所以最後忍不住再encore一份,哈哈。間八。入口柔軟。最後試了紫蘇梅子手卷。看落以為是平平無奇的手卷?咁就大錯特錯了。紫蘇葉味濃,食得出是新鮮貨,配上酸酸的梅子,整件事是你估唔到的美味。

此間店用Ipad自助下單。由落單到食物送到面前,速度超快。

鯛魚,深海池魚,凡立貝

再來一客活鮑魚,口感爽口。
活鮑魚

海膽蒸蛋

火炙吞拿魚腩

季節墨魚,生松葉蟹腳

蝶魚邊,間八

紫蘇葉手卷