餐廳: 熊拉麵 (蘇杭街)
資訊:

2024-03-31 260 瀏覽
上環打工仔食飯既選擇絕對唔算少, 不過我地個個隔一排一定會黎食下先滿足。而家雖然已經唔再係呢區返工,但間唔時黎開中上環又諗唔到食咩就一定會諗起佢。地方同其他拉麵館差不多, 都係較窄,不過佢地有個位放外套,枱下有勾掛袋,我覺得已經算係好好,可以輕輕鬆鬆食餐飯。職員態度亦好好,個個都主動及笑容滿面。麵既款式唔算多,不過每次唔同既期間限定食過幾次都有驚喜,唔岩心水既就可以叫返正常款式:招牌、黑熊、赤熊、魚介熊,本人認為每個都各有好食同特式。但自己食拉麵就鐘意重口味, 所以今次都係會點黑熊拉麵 – 黑蒜油,仲要配火炙肥叉燒先最岩我心意!麵底份量適中,湯底夠濃&杰身,口感好豐富,再加埋燒得岩岩好既叉燒食落有少少脆同油份,真係好好食!!!而店入面既配菜有薑、酸菜、芽菜,我就一定食芽菜,夠辣好開胃, 食完個麵再食多啖芽菜收尾係最滿足。佐敦同上環兩間都食過,我都覺得好好食。希望佢地Keep住做Keep住呢個水準,我一定再支持。