2024-04-24 334 瀏覽
聽聞上環有一家出名的川菜館,專門食川味的麵食🍜,而且環境超級華麗,真係要來試下。來到冒喜,真係靚到有點驚喜🤩前身omakase裝潢的派頭,宜家成為地道川菜麵食館,卻同時享有omakase 環境的待遇,真係食得招積又划算啊。唔單止環境給力,菜式上的價錢也超級給力,一個個麵食🍜套餐都真係唔係眼花,位於上環地帶,卻超級平民價,直頭開心到彈起。呢度用紙仔落單,tick 曬自己喜歡食既野,湯底有辣有唔辣,兩款都試下:吉祥套餐6 個菜,才$66😍1. 湯底要辣的,貴州臭豆豉湯底+火鍋麵+配菜6款:美國肥牛+牛黃喉+鴨血 (香香辣辣開胃好吃)2. 不辣的湯底,鮮茄🍅濃湯+土豆粉+配菜6款:蟹🦀籽蟹粉丸+萵筍+芫茜(滿滿的整碗芫茜🌿真的超喜歡芫茜控必吃)另外還有三款這裡的💓招牌配菜一定要吃: 汕頭手錘牛肉丸+汕頭蒜香🧄墨魚丸+貴州丁家脆哨,我還是第一次吃脆哨,好特別,餐廳還提供瓶裝脆哨,買回家送飯送面都超好吃。小食就點了秘制藤椒魚皮$48 ,宜家脆魚皮好流行,吃吃超開胃🤤這裡的飲品🥤好特別,食辣一定要飲:1. 酸梅青檸烏龍茶2. 洛神花山楂蘋果🍎茶三個獨特味道都能喝出來😂還有這裡的冰粉好好吃🤤酸酸甜甜
吉祥套餐6 個菜,才$66😍
這裡的飲品🥤好特別,食辣一定要飲:
1. 酸梅青檸烏龍茶
2. 洛神花山楂蘋果🍎茶
三個獨特味道都能喝出來😂
還有這裡的冰粉好好吃🤤酸酸甜甜的,飯前吃更開胃🤤🫶🏻
2024-04-19