📌 Check In ThaiViet 🇹🇭今日去左上環搵食🍴自己對泰國🇹🇭菜情有獨鍾💕 比店舖外觀吸引左行過去,綠色既外牆,半開放式既窗台🇹🇭-▶️軟殼蟹青木瓜沙律🦀軟殼蟹啱啱炸起脆卜卜正,木瓜絲爽口 醬汁微酸食落去好開胃▶️串燒沙爹(雞肉/豬肉/牛肉) 🍡🍡以往食過其他泰國舖嘅串燒都係比較乾身😕 今次呢一間嘅串燒 燒得非常香口😋外皮做到焦,食落去仲有肉汁💦真係要俾個like佢👍🏻👍🏻另外佢嘅沙嗲汁食得出係自家製☝🏻除咗椰香味濃帶甜,亦有花生粒💕多一份口感-▶️泰式奶茶🥤佢呢杯泰國奶茶真係比足一百💯外型真係攞分打卡一流🤭除咗外型吸引味道都很正宗-▶️泰式炒金邊粉 金邊粉炒得乾身,而且有辣粉同花生碎伴碟,蝦仁方便到爽口彈牙,調味好啱我口味💕我自己一個人清曬成碟😆-@checkinthaiviet ⭕️整體推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐⭐
📌 Check In ThaiViet 🇹🇭

軟殼蟹青木瓜沙律