英式中菜聽落好似好高雅 但食完之後諗深一層其實同港式西餐味道有異曲同工之妙😂只係雙方掉轉叫 不過呢度嘅賣相當然靚好多!Lunch Set💰HKD228一位之前一行四個人去食午餐 有得叫Set Menu就叫咗2個set加2個單點 咩都可以試吓 有前菜有湯有主菜🥣酸辣湯(Rating:7.5/10)平實嘅味道冇過鹹 唔會好油 稠稠的不過唔漿口 有啲豆腐有啲菇有啲豆etc 味道正常✨酥炸春卷(Rating:7.7/10)春卷叫咗一個素一個肉 我試咗素炸春卷 覺得炸得幾好微金黃 香脆又唔會太油 幾粗身但皮唔會過厚 餡料味道正常🦐🦴蝦多士 + 糖醋骨(Rating:7.5/10)豬肋骨甜甜嘅味道 其實都係嗰種醬燒味 鍾意食一般甜酸就會喜歡 肉唔會太肥 蝦多士就正常 都係唔會炸得油淋淋 味道冇乜特別散叫—香酥鴨配薄餅💰HKD180(Rating:6.5/10)本身好鍾意食片皮鴨嘅我真係好期待試呢個 不過就有少少失望 因為啲手撕肉真係偏乾偏鞋 冇咗傳統嗰種juicy啲嘅感覺(利申:唔鍾意食肥膏 真係單講肉質)份量就正常 餅皮都唔會太厚 仲有青瓜同必備醬汁🍛套餐主菜:咖喱雞肉飯(Rating:7.5/

Lunch Set💰HKD228一位

🥣酸辣湯(Rating:7.5/10)

酸辣湯

✨酥炸春卷(Rating:7.7/10)
炸春卷

🦐🦴蝦多士 + 糖醋骨(Rating:7.5/10)
豬肋骨  蝦多士

香酥鴨配薄餅
香酥鴨配薄餅

🍛套餐主菜:咖喱雞肉飯(Rating:7.5/10)
估唔到呢個都會俾得幾高分因為佢都真係幾多雞肉 唔會好似出面街食嗰啲比兩舊雞肉然後全部薯仔😂不過個咖喱就係好港式嗰啲味道 有種莫名違和感 我自己本身鍾意食馬來西亞椰汁咖喱或印度咖喱等多啲 再唔係日式都好啲 所以就唔特別喜歡個風味
焗咖喱雞飯

🐟散叫—1908BC招牌炸魚薯條
同行夥伴再叫咗個炸魚薯條配青豆蓉 其實對於我嚟講都幾惡夢 因為我本身唔鍾意食薯條麻麻哋青豆同埋炸嘢 所以不便評論 魚肉都算滑嘅 同埋呢度炸嘢嘅功夫係OK 純粹食物本身味道就不太吸引我
1908BC 招牌炸魚薯條

🥗套餐主菜:香酥鴨沙拉(Rating:6.5/10)
想balance健康啲所以另一套餐主菜揀咗香酥鴨沙拉 其實就係英式片皮鴨嗰啲香酥碎條肉 所以都係乾 同埋都係食下生菜咁
香酥鴨沙拉

用餐環境係幾好嘅夠闊落衛生良好 食物擺盤都可以 不過味道方面冇特別好食 價錢唔係平 所以對我一次就夠🤔
酸辣湯
炸春卷