餐廳: 榮華南洋冰室
資訊:

2020-07-13 1461 瀏覽
喺香港有唔少小店都好有特色,值得我哋去細味同發掘!而上環除咗有唔少舊香港情懷嘅餐廳,都有唔同嘅菜式,呢間榮華南洋冰室顧名思義就係主打南洋風,由裝修以至餐牌設計都好有南洋風味,我哋放假嚟到,就享受一吓慢活嘅一天啦!泰式鳳爪鳳爪少少酸又少少辣,好開胃!而鳳爪份量好多,好抵食。常餐常餐可以話係每間冰室menu嘅必有項目,當然榮華南洋冰室都有。呢度除咗可以選擇福麵做底,亦可以選擇檬粉或轉配咖央多士。而最抵讚係個香茅豬扒,香茅味超香濃,豬扒入味,而肉質唔會死實,加上香腸、火腿同炒蛋,呢個常餐夠晒豐富。海南雞髀飯食南洋美食,又點少得海南雞飯呢?呢度嘅海南雞飯配上雞髀,重點係唔洗加錢,好抵食呀!雞髀已預先去骨,食落啖啖肉,又香又滑,配上泰式辣醬或薑油,味道層次又係另一境界。(記住Like同Share畀朋友)By A姐M佬 玩樂日記 www.aandmdiary.com

泰式鳳爪
鳳爪少少酸又少少辣,好開胃!而鳳爪份量好多,好抵食。

海南雞髀飯

(記住Like同Share畀朋友)

2020-07-11