放工後約了朋友到淘大商場健身,跳了一堂健康舞,沖完涼很舒服。出完一身汗,有點兒餓了,商場樓下有很多食肆,同伴想吃上海菜,見到新開既謝謝儂上海菜,同伴嚷著想食,坐下來叫了幾道菜:蟹籽炒粉皮$98: 蟹籽脆卜卜混合半透明,用左江蘇大閘蟹既蟹肉,撈埋粉皮一齊食更富Q彈,口感爽滑彈牙的粉皮。糖醋魚塊$78: 魚柳炸得香脆,又夠熱,伴菜有番茄🍅,洋蔥🧅,青椒,鳳梨,酸甜味適中,很開胃的一道菜。松子菜粒炒飯$75: 這個飯,香味很夠,材料的份量跟比例剛剛好,真的很喜歡在吃飯的時候吃到松子那種粒粒的感覺,不多油,不油膩夠健康。炒飯加入松子即成為高級又美味的主食。謝謝儂小籠包(4隻)$36: 上海店必吃的美點,一上菜就令人垂涎欲滴,皮簿餡靚,小籠包皮做得好,皮薄而夾起時又唔會穿,肉味鮮甜多汁,讓人回味無窮。而員工非常勤奮,一有時間更會自動自覺為客人斟茶,態度極佳,衞生意識亦高,增添客人信心,倒是令人安心的選擇。👍☺😋✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
坐下來叫了幾道菜:

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨