GG為左推介好西俾大家可以GG為左推介好西俾大家可以上刀山、落油鑊、賦湯稻火…❤️‍🔥無錯🤭 講緊嘅係位於大角咀嘅「賦湯稻火」呀❤️‍🔥 先唔講佢哋嘅燉湯同蒸飯有幾咁出色! 淨係間舖嘅裝修已經好打卡able,牆飾、質感格仔木架、鏤空玻璃…… 連去個廁所前都忍唔住要打下卡🤣店主喺吸引眼球方面真係花盡心思🙈佢哋嘅午市menu主要有蒸飯同燉湯,份量同味道都非常出色!我就叫左個雙併蒸飯套餐同埋花膠魚翅螺頭燉雞湯飯。📌蟲草花木耳滑雞拼土魷肉餅籠仔蒸飯 $68籠仔蒸飯用荷葉墊底,一掀蓋已經聞到陣陣荷葉飯香~呢個蒸飯用料份量好足,滑雞都有成5、6舊,而且醃料入味、肉質嫩滑,相對上木耳蟲草花嘅存在感比較低,但勝在口感爽脆。至於土魷肉餅用黎送飯一流,肉餅新鮮彈牙,加上土魷咸香咸香,唔覺唔覺就食哂成籠飯📌佢哋一共有6款蒸飯選擇,加$10就可以雙拼架啦。📌我哋仲加左加$20換左套餐燉湯,材料又係好豐富,可以筆到幾條人參仔同雞肉,湯水嘅味道帶有好濃嘅人參味,甘甘地好補,同一碟菜心,夠曬健康。📌花膠魚翅螺頭燉雞湯飯 $88呢個湯絕對係物超所值,超級大碗,超級多料,雞肉有5、6舊以上,魚翅同花膠好厚身,大概有2-3件

佢哋嘅午市menu主要有蒸飯同燉湯,份量同味道都非常出色!

我就叫左個雙併蒸飯套餐同埋花膠魚翅螺頭燉雞湯飯。

📌蟲草花木耳滑雞拼土魷肉餅籠仔蒸飯 $68
籠仔蒸飯用荷葉墊底,一掀蓋已經聞到陣陣荷葉飯香~
呢個蒸飯用料份量好足,滑雞都有成5、6舊,
而且醃料入味、肉質嫩滑,
相對上木耳蟲草花嘅存在感比較低,但勝在口感爽脆。
至於土魷肉餅用黎送飯一流,肉餅新鮮彈牙
,加上土魷咸香咸香,唔覺唔覺就食哂成籠飯

📌佢哋一共有6款蒸飯選擇,加$10就可以雙拼架啦。

📌花膠魚翅螺頭燉雞湯飯 $88
呢個湯絕對係物超所值,超級大碗,超級多料,
雞肉有5、6舊以上,魚翅同花膠好厚身,大概有2-3件,配埋祛濕嘅冬瓜
成碗湯白雪雪,滿滿嘅骨膠原,岩哂想滋陰養顏嘅靚靚

📌叫餐時我哋再加配埋兩罐COKE ZERO $9 each,

💸埋單都係$204,

抵到喊😭🤣😂