梗係去咗三聖啦,呢度嘅海鮮實在係鮮得嚟,忍唔住要同大家分享下。📣我就試咗嗰隻椒鹽瀨尿蝦,真係大隻到唔啱嚟,搞到我險啲露怯!口感上真係彈牙到唔得了,咬落去「啪啪」咁,香港人講食嘢要有「口感」,呢啲就叫做有得食!再嚟就係蒸凍蠔,喺啲漁船上揀嘅,新鮮甜爽,一啖啖嘅海水味,啲蜆仲帶啲微微辣椒味,爽口得嚟又唔會搶咗蝦嘅鮮味。咕嚕肉我本嚟唔係好期待,但佢哋嗰款不單止色香味俱全,仲好夠火候,外皮鬆脆,入面嘅肉又鮮嫩多汁,完全唔係果啲油膩膩嘅感覺。最後話你知,普通嘅小菜,即係啲炒通菜,炒得啱啱好,青翠又唔過火,簡單得來就係靚!餐廳鋪頭唔大,不過香港食街,擠啲又點呢?中意食海鮮嘅朋友,記得唔好錯過呢度嘅好嘢喇!👍🍤🥦