2017-05-03 150 瀏覽
雖然天氣開始熱 但係都冇阻打邊爐既即興朋友帶我地黎食 平時比較少行到哩條街 原來係有咁多食店 可以繼續發掘下哩條街。店員介紹哩個花膠鯊魚骨湯底 係哩間鋪頭既招牌 朋友試過都話正 咁梗係要試一試。真係撈到好多舊花膠嫁個湯底真係好清甜 做得招牌果然出色!哩個湯底會送埋哩個木桶飯 幾有特色 加入湯變泡飯好鮮!哩個蟹籽墨魚油炸鬼係小食黎 唔洗等即時岩晒等緊個湯底滾起。炸到好金黃香脆 真係好食 個墨魚好彈牙 哩個五寶丸有墨丸 蝦丸 鯪魚丸 豬肉丸同牛丸 寫住手打自家製 目測有乒乓球咁大粒食落係爽口既 五種丸都各有特色 個人特別喜歡蝦丸同墨丸 正呀哩個芝士墨丸好好食呀 一咬開芝士就流出 食果時要小心熱到。由於每人一粒唔夠喉 再叫多左1碟打邊爐點少得響玲都係寫住自家製 放入湯一浸拎起食係最好食既!吸左鮮甜既湯底係一流呀!全晚既主角梗係哩三層牛肉啦 我地幾個都好中意食牛所以非常興奮!哩碟牛唔係單一種牛咁簡單 係包左幾種部位 我食到有肥牛粒 牛坑腩 有d就分唔到 但所有肉都好林好食絕對滿足到我地愛食牛既人 真係幾高質素!
雖然天氣開始熱 但係都冇阻打邊爐既即興
花膠鯊魚骨湯鍋
個湯底真係好清甜 做得招牌果然出色!
甘香泡飯
哩個湯底會送埋哩個木桶飯 幾有特色 加入湯變泡飯好鮮!
蟹籽墨魚油炸鬼

手打五寶丸
秘製芝士墨魚丸

響玲卷

打邊爐點少得響玲
牛魔皇塔
絕對滿足到我地愛食牛既人 真係幾高質素!
牛魔皇塔