2020-09-20 160 瀏覽
又約朋友食晚飯喇!!今次去左太子道西嘅餐廳食好西。《慢煮工業》正門入口玄關擺設放置了一些花瓶和蠟燭燈座,霓紅燈招牌,沿著樓梯也有一些擺設和掛畫,配搭出獨有的風格。上到一樓,擺放左一套爵士鼓,打卡一流。餐廳空間感大,燈光柔和,座位寬敞,最適合三五知己的談心好去處。我們點了二人慢煮套餐$368前菜~墨西哥辣粟米溫泉蛋沙律軟溜溜的溫泉蛋,蛋白像豆腐花般滑嫰嫰,新鮮沙律菜配上黑醋汁和沙律醬,細緻地覆蓋表面。主菜~西西里肉醬芝士焗意粉芝士同肉醬的份量都不少,伴隨著濃厚芝士,有拉絲嘅效果。肉醬嘅味道不會比香濃芝士覆蓋,兩者超夾,味道非常濃郁,而意粉軟硬度適中,芝士肉醬掛在意粉上,令人停唔到口。最後拼盤式板上西冷牛扒、烤豬仔髀,烤豬肋骨。~西冷牛扒肉質好嫩和肉汁豐富,有濃濃牛肉味。~豬仔髀配上黃芥辣同香草,肉質也很嫩,非常好味。~豬肋骨配上BBQ醬,醬汁充分沾滿表面,非常野味。餐飲~熱情水果特飲,原來係熱情果菠蘿梳打,熱情果同菠蘿好夾,飲落好清新。~西班牙鮮果紅酒,血紅如寶石的色澤,非常誘人,水果香甜,容易入口。
又約朋友食晚飯喇!!今次去左太子道西嘅餐廳食好西。

《慢煮工業》

上到一樓,擺放左一套爵士鼓,打卡一流。

我們點了二人慢煮套餐$368

前菜~墨西哥辣粟米溫泉蛋沙律

主菜~西西里肉醬芝士焗意粉

最後拼盤式板上西冷牛扒、烤豬仔髀,烤豬肋骨。
~西冷牛扒肉質好嫩和肉汁豐富,有濃濃牛肉味。
~豬仔髀配上黃芥辣同香草,肉質也很嫩,非常好味。
~豬肋骨配上BBQ醬,醬汁充分沾滿表面,非常野味。

餐飲
墨西哥辣粟米溫泉蛋沙律