上次喺深水埗間炯記手撕雞食完之後,男朋友一直對佢個豬手同鵝油撈麵念念不忘,今晚泱定去長沙灣分店—炯記餐室食多次!本身天氣凍我想打邊爐,但如果叫完火鍋再單點豬手同鵝油撈麵又唔抵又驚食唔曬,所以今次都係叫返個Set Dinner 二人滿足套餐($198)有兩碗是日老火湯同可樂。酸辣蒜香雲耳好開胃。麻辣雞腎爽口,少少麻辣好惹味。麻辣手撕雞(例牌)個麻辣醬唔會搶曬d雞味,而且唔知點解我覺得今次雞肉多左?!如果叫lunch可以叫手撕雞撈麵或者腸粉!秘製醬皇豬手(四隻)係男朋友心心念念,佢話d豬手好入味又夠咬口!郊外油菜,唯一唔鍾意落太多醬油,建議落返碟邊或者另上。主食我地叫曬兩個做太子鵝油撈麵,鵝油好香又唔會好似豬油撈麵咁肥淋淋,正!男朋友話食多幾次都唔厭XD

麻辣雞腎

麻辣手撕雞