日式料理係最愛菜式之一🫶🏻係佐敦附近行完街,今次見到呢間竟然OpenRice訂座有七折優惠‼️一於同朋友去試試探店,踏入餐廳已有濃厚嘅日式氛圍,感覺清新雅致❤️❣️店長刺身拼盤整個賣相已非常吸引🤩好有日式擺盤風格,厚切嘅時令刺身有三文魚、油甘魚、吞拿魚和帶子,食材新鮮,咬落啖啖肉鮮味十足;油脂豐富嘅左口魚沾上店家特製醬汁,味道極之鮮甜,整體好滿意菜單必點❗️❣️味噌燒蠔大大隻嘅燒生蠔,肉質飽滿,配上味噌增添一番鹹香味❣️荔枝豚肉卷串第一次食咁新奇嘅配搭,竟然出乎意料之外地好味,豚肉包裹住整粒清甜荔枝肉🐷食落有微微嘅焦香味口感豐富❣️燒油甘魚鮫油甘魚魚油充足,肉厚肥嫩~鹽燒油甘魚鮫配檸檬汁,燒得香脆嘅魚皮配上嫩滑甘香的魚肉,配酒一流👍而且營養價值非常高❣️燒螢光魷魚乾螢光魷魚含有好豐富嘅牛磺酸,可以幫助我哋降低膽固醇~亦係春天當造美食之一,未食已經聞到陣陣魷魚香氣😍燒得好乾身咬落脆卜卜,加多啖sake就係人間美味❣️燒牛小排牛小排係位於牛胸腔左右兩側,有大理石紋脂肪,肉質鮮味,油花分佈均勻質地柔嫩;經過燒烤,肉味四溢,牛味用郁,值得一試❣️清酒煮蜆最後點咗一份熱辣辣嘅清酒煮蜆,蜆嘅size夠大夠飽滿,完全冇

❣️店長刺身拼盤

❣️味噌燒蠔
大大隻嘅燒生蠔,肉質飽滿,配上味噌增添一番鹹香味

❣️荔枝豚肉卷串

❣️燒油甘魚鮫

❣️燒螢光魷魚乾

❣️燒牛小排

❣️清酒煮蜆
最後點咗一份熱辣辣嘅清酒煮蜆,蜆嘅size夠大夠飽滿,完全冇沙好鮮甜,而且清酒嘅味道唔會太搶,蓋過蜆肉嘅鮮味
2024-05-07
  • 串燒