2019-04-07 47 瀏覽
九龍灣呢間人氣鰻魚飯,其實我之前已經食過一次,今次係食過返尋味再嚟食多次😋😋呢到最大嘅特色係鰻魚可以揀金魂(蒲燒)或者銀魂(白燒),同埋仲有分埋最高油份、最厚肉或最焦香~~睇你個人鐘意邊樣😗之前食過最厚肉既鰻魚飯已經覺得好正~今次就試下其他,嗌咗金魂蒲燒釜飯,揀咗要油份最高嘅鰻魚,一上枱就聞到香噴噴,鰻魚超肥美🤤一啖鰻魚汁,一啖肉、一啖飯,真係好滋味,唔夠鰻魚汁仲可以再加🤗另一個飯order咗古味塩麴牛舌盛釜,因為一坐低睇餐牌已經俾佢豐富既賣相吸引住!成朵花咁😂雖然上枱既賣相唔及餐牌既好睇,但係味道都搭夠,有內涵,牛舌薄切得黎有口感,夠爽口,份量仲好足,誠意之作!👍🏻小食方面,店員推介咗我試wasabi雞翼,話好特別😲,咁我就叫咗一碟嚟試,啲wasabi味係由啲雞肉入面滲出黎,真係幾過癮,配埋沙律醬中和下都幾夾!🤗

金魂蒲燒釜飯

古味塩麴牛舌釜飯