座落於尖沙咀核心地段, 1881後面條街, 亞士厘道17-19號呢棟大廈, 上面間間都係正野, 今次朋友話要食下鐵板燒, 就揀左18樓呢間心鉄板燒望望餐牌, 望真d 食d 咩就發覺呢個價錢都好合理, 當然仲有1個人可以比你揀. 師傅喺你面前即席揮毫, 邊食邊睇, 賞心悅目既廚藝令人食慾大增- 海膽凍豆腐(前), 蟹肉枝豆薯蓉(後) -豆腐好香滑, 海膽好鮮甜無臭無腥味, 呢個一濃一淡味既配搭可以彌補互相既不足👍蟹肉薯蓉加上頂頭枝豆既點綴, 賣相討好, 蟹肉分量非常豐富, 鮮甜既蟹肉又係彌補左薯蓉既柔軟配埋個豬扒汁一齊食更佳- 龍蝦湯 -濃郁芳香撲鼻既龍蝦湯, 師傳將溫度控制得相當好, 不太熱不太冷, 令你可以不疾不徐地一口一口吞下湯內埋藏左分量十足既龍蝦肉, 等你黎發掘下😂- 西班牙紅蝦配紅蝦啫喱 -啫喱係用左紅蝦蝦頭裡面既蝦膏整, 第一次食咸咸地既啫喱, 感覺好新穎😍紅蝦蝦身本身肉質質感偏淋, 唔係代表唔爽就唔新鮮架😂😂- 活北寄貝配芝士牛油汁 -朵花係食用花所以係食得架, 唔好丟走佢😂😂師傅細心地將肥美既北寄貝肉起左出黎再放番上個殼度, 令你食果陣唔洗左撩右撩咁尷尬嘛🙈爽甜鮮貝配埋

海膽凍豆腐,  蟹肉枝豆薯蓉

- 海膽凍豆腐(前), 蟹肉枝豆薯蓉(後) -
配埋個豬扒汁一齊食更佳

龍蝦湯

- 龍蝦湯 -
湯內埋藏左分量十足既龍蝦肉, 等你黎發掘下😂

西班牙紅蝦配紅蝦啫喱

- 西班牙紅蝦配紅蝦啫喱 -

活北寄貝配芝士牛油汁

- 活北寄貝配芝士牛油汁 -
朵花係食用花所以係食得架, 唔好丟走佢😂😂師傅細心地將肥美既北寄貝肉起左出黎再放番上個殼度, 令你食果陣唔洗左撩右撩咁尷尬嘛🙈爽甜鮮貝配埋香氣逼人既芝士牛油汁, 放入口中真係齒頰留香架🤤

鵝肝配黑醋汁

- 鵝肝配黑醋汁 -
師傅特突提我地食鵝肝前要用枝食用花掃一掃等d 花瓣掉下一齊食, 令鵝肝帶有花香味😍配埋黑醋汁, 酸酸地可以化解鵝肝既油膩感, 好特別未試過咁樣既組合

- 日本A4和牛厚燒, 牛舌心 -
耳仔聽住jar jar 聲四起, 眼睛就望住面前鮮嫩既日本和牛, 鼻就吸到周都彌漫住既牛香氣🙈真正色香味俱全, 5成熟既做法更加能夠鎖實和牛入面既肉汁, 等咀嚼時能夠慢慢滲入口內每一個角落

高菜文昌魚(小女子)炒飯

- 高菜文昌魚(小女子)炒飯 -
炒飯用左多種食材, 忌廉啦, 高菜, 面豉, 洋蔥同埋最估唔到既係有蟹肉😍飯特登炒得比較硬同乾身, 因為要撈埋蛋汁一齊食先最正😍

紅豆湯年糕伴意式海鹽雪糕

- 紅豆湯年糕伴意式海鹽雪糕 -
雪糕係特別喺日本訂完空運到港的, 一般超市根本買唔到, 加埋紅豆湯又再次形成左一冷一熱咁強烈對比既配搭, 師傅真係好用心做菜😭😭😭😭
海膽凍豆腐,  蟹肉枝豆薯蓉
龍蝦湯