返工既日子基本上每日都一係skip dinner 一係直接宵夜今次同男朋友約左去荃灣食宵, 好想食烤魚之際見到有其他app話呢間川味雞烤魚大王十點半後有半價😍 好吸引, 即刻book左枱~雖然唔係好熟荃灣, 但係呢度地址都唔係好難搵, 都係近食宵夜既個堆餐廳附近😂去到十點半, 已經完全唔駛等位lu  係openrice一早睇定左想食咩, 我地叫左 小半條鯇魚 ($188) 重慶麻辣既小辣其實睇d人食評話一小條魚都夠食, 仲要食唔哂好多~ 但係最細得呢個選擇>_< 想食多少少菜 加左 ($16), 涼拌皮蛋 ($32) 事後覺得嗌得有少少多😕 我諗呢度嗌既應該夠3-4人食...條魚上面擺滿哂辣椒, 望落都幾吸引 隻辣既色都幾靚😋個湯底本身仲有白蘿蔔片, 薯仔片, 芽菜同埋酸菜等等既配料白蘿蔔片同薯仔片索哂汁之後好好味!! d魚都幾嫩 (但係我諗其他魚應該更嫩, 可惜唔夠多人食), 要小心d骨~湯底方面都ok, 都夠香, 有麻辣味亦唔會太鹹, 都係食到花椒八角既味道~ 第一次見黃色芯既皮蛋~ 食落去其實同平時黑色個d冇太大分別, 係覺得個"羶”味再重d切成角既萵荀要煮耐d先

去到十點半, 已經完全唔駛等位lu

想食多少少菜 加左 ($16), 涼拌皮蛋 ($32)
事後覺得嗌得有少少多😕 我諗呢度嗌既應該夠3-4人食...
小半條鯇魚

條魚上面擺滿哂辣椒, 望落都幾吸引 隻辣既色都幾靚😋
個湯底本身仲有白蘿蔔片, 薯仔片, 芽菜同埋酸菜等等既配料
白蘿蔔片同薯仔片索哂汁之後好好味!!
涼拌皮蛋

萵荀

切成角既萵荀要煮耐d先入味~ 可能店主都知大家慣左放哂d料落個盤度就唔理, 萵荀大粒d冇咁易溶😂

龍口粉絲一小碗都食到好飽😛 正!
油麥菜就有d吸油... 下次會嗌其他款既菜😂😂

可能有半價優惠~ 雖然呢間同大陸出名個d烤魚未必比得上, 但係覺得真係好抵食!
睇黎佢都開到幾夜, 食到12點幾走個陣反而多人左
最後一人都係around $110, 呢個價錢係絕對值得食多次!
同埋真係建議, 就算一條細既魚加幾個小食/配料, 都絕對夠3個男仔食lol 如果女仔既話應該4個都ok
2019-03-11
用餐優惠