2020-07-08 472 瀏覽
今日嚟咗荃灣做運動 咁順便就試吓朋友介紹嘅吉列牛餐廳 因為我食嗰陣時大概係2:00左右咁可能過咗lunch hour 所以就冇人排隊啦好順利咁入到去入到去嘅時候點樣都會幫你探熱先 因為疫情關係 然後安排座位啦咁 未睇餐牌啲錢呢我就覺得枱面仲有啲油淋淋嘅感覺 之後打開餐牌啦咁望左一陣我就決定嗌咗呢個黑松露牛嘅佢要加$20先會有多一隻糖心蛋同埋一碗飯嘅 咁我就+20蚊 咁total就大概$148左右啦 大概等15分鐘 佢就會上餐㗎啦 先來睇睇張相其實個賣相已經相當吸引㗎啦 咁佢先會比一夠脂肪你去燒吉列牛啦 跟住煎完個黑松露吉列牛食落口嘅時候 佢係炸粉果一層加咗黑松露入去令到佢係變咗黑色 同埋佢有啲黑松露味 我就覺得黑松露味唔算太濃 但係有少少嘅 同埋佢食落去嘅時候又唔會搶咗牛嘅味嘅我覺得呢個程度就啱啱好另外白飯佢上面就會加咗一啲瑞士汁同埋紫菜同埋一啲調味料嘅 咁令到你食飯嗰時都冇咁dry 我覺得對女仔來講呢個set嘅份量喺太多 呢度嘅我係差唔多俾咗一半男朋友食嘅
入到去嘅時候點樣都會幫你探熱先 因為疫情關係

黑松露吉列牛