餐廳: 胡爐
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
返工返得咁辛苦, 都係為左得閒可以同朋友週圍揾好野食! 講笑! 個中學friend生日, 放工同佢去食胡爐, 打邊爐, 天時煮熱打邊爐, 哈哈, 唔怕, 呢度既冷氣好足, 所以夏天打邊爐一啲都唔辛苦。呢度一黎就serve好多醬汁, 有XO醬, 麻醬, 豉油, 沙嗲醬, 鮮指天椒, 蒜蓉, 蔥花, 芫茜等等, 以前好鍾意全部都落啲, 大混醬, 不過次次都溝得唔好食, 今次唔貪心, 只係用左3款: XO醬,沙嗲醬,蔥花, 個醬好香好好味呀! # 冬瓜花膠雞翅鍋 # ***** **** 9/10我地好浮誇地叫左個 “冬瓜花膠雞翅鍋” 做湯底, 勁鮮甜! 應該有半隻雞係度, 個湯入面見到有金華火腿、好粗既鮮翅、一大圈既冬瓜, 仲有啲花膠, 花膠同魚翅都要一早食, 如果唔係烋融左或痴底就浪費晒啦! 花膠都幾厚身, 超足料! 好浮誇! Haha! 啲雞件都係要早啲食, 煲太熟就唔好啦! 打邊爐到最後尾我地發覺, 個冬瓜係精髓, 煲冧晒後超級鮮甜!# 黑松露蟹肉餃 # ***** ***** 10/10唔比10分唔得, 超級極度世界級香, 好鍾意呢陣松露味, 入面食到啲菇同埋一絲絲既蟹肉! OMG

# 冬瓜花膠雞翅鍋 # ***** **** 9/10

# 黑松露蟹肉餃 # ***** ***** 10/10
唔比10分唔得, 超級極度世界級香, 好鍾意呢陣松露味, 入面食到啲菇同埋一絲絲既蟹肉! OMG…….個松露味真係好好好好好香! 我會為左呢個餃而黎呢度打邊爐架!

# 芝心墨魚丸 # ***** ** 7.5/10
好彈牙, 好爽口, 不過中間既芝士啖味左啲, 同埋少左啲, 如果多啲芝士同埋用mozzarella果類會仲正!

# 紐西蘭草飼羊肉片 # ***** ** 7/10
羊肉片有啲厚, 都幾有羊肉既鮮味, 如果係厚切我會比9分! 打邊爐我可以唔食豬羊雞, 但唔可以無羊肉片呀! Haha

# 午餐肉 # ***** ** 7.5/10
呢度既午餐肉用左無咁肥既長條形午餐肉, 見到中間有一粒粒既瘦午餐肉, 我個人鍾意食肥果隻多啲, 不過呢隻又健康啲既!

# 皇帝菜 # ***** **** 9/10
打邊爐另一樣我必必必必必點既就係皇帝菜, 好鮮甜嫩滑! 無敵!

# 麻辣牛肉餃 # ***** * 6.5/10
好好好好好辣, 勁辣, 我同我friend都食唔到, 煮耐左入面既肉有啲似牛丸, 實但係彈牙, 但真係好辣…..

# 竹蔗茅根 # ***** ***** 10/10
唔太甜, 好清潤, 中和返打邊爐既熱氣就最啱!

呢度既service都好好, waiter不停咁會週圍巡, 問你洗唔洗加湯 etc, 而且, 我個friend覺得個waiter超靚仔! 同我個friend識左幾年, 第一次聽到佢讚一個人靚仔咋! Hahahahaaa…..! 今餐我Friend食得咁開心, 希望佢生日出pool願望快啲實現啦!

冬瓜雞翅鍋

午餐肉
墨松露蟹肉餃
紐西蘭羊肉片
皇帝菜
  • 黑松露蟹肉餃 (下)
  • 紐西蘭草飼羊肉片