2023-07-22 791 瀏覽
係位於熙熙攘攘嘅觀塘區,啲裝修真係靚得嚇人,帶住淡淡嘅古色古香。我哋迎咗啲好期待嘅菜式上枱:鮮嫩多汁嘅海鮮拼盤同香辣誘人嘅酸菜魚。海鮮拼盤上嘅各式海鮮真係靚得畫一般,新鮮嘅蝦、蟹、蚌同魚肉都經過精心烹調,保留住啲原汁原味。我哋心情好好嘅都迫唔及待開食,一啖一啖嘅海鮮爆發出嚟嘅鮮美滋味,真係令人讚嘆廚師嘅高超手藝。啱啱我哋入返味嘅時候,一鍋香氣四溢嘅酸菜魚已經上枱。湯底紅橙橙,辣椒、酸菜同啲香料交織咗成一個誘人嘅香味。我哋將酸菜魚盛喺碗入面,一口咬落去,魚肉嘅鮮嫩同辛辣嘅湯底真係搭得好好,食嘅真係好過癮。當我哋同時享受住美食嘅時候,唔停咁分享身邊啲趣事同笑話,整個用餐區都係充滿住歡聲笑語。呢份友情同歡樂,令呢個美食之旅更加珍貴。

2023-06-21