2019-04-07 82 瀏覽
今日去波鞋街買波鞋,所以訂左一間近旺角既餐廳一試,見相片環境唔錯,就訂左mini friday 見到店鋪有花心思於佈置上,又有流聲機,又有吊燈擺設咁,營造浪漫、一般西餐廳有既氣氛,但實際上感覺衛生一般,枱面、周圍有種癡笠笠既感覺,如果可以改一改依方面,應該會更好由於我唔係好肚餓,所以只係叫咗一個主菜——卡邦尼意粉,同埋兩個小食。通常我去一間餐廳都會叫佢嘅卡邦尼意粉,因為我覺得如果簡簡單單嘅菜式都能夠煮得好味,其他嘢食應該都唔錯。但可惜,意粉唔夠彈牙,忌廉感覺落得太重,令到意粉冇乜味道,一般一般。然後到小食——芝士菠菜大啡菇,大啡菇本身冇乜問題,但隔離嘅配菜,唔知點解會配左爆珠,一開始我仲以為係三文魚子,食落去味道怪怪的,同大啡菇唔相配反而依個酥皮焗田螺味道唔錯,酥皮鬆脆,裏面嘅薯蓉都熱辣辣,係呢間餐廳值得一試嘅菜式Mini friday 好似出名燒豬手,但今次我冇試到,因為太飽了,但其他菜式真係一般,有機會下次再來吧!

卡邦尼意粉
波菜大啡菇