2023-08-04 186 瀏覽
在附近用完晚餐之後,我哋發現咗呢間甜品店。 大約喺下晝三四点嘅時候入去,入面除咗一個家庭佔據了一張枱之外,沒有太多其他人。 我哋坐下後立刻點了兩個甜品。流心心太軟配朱古力雪糕 $58等咗大約十幾四個字終於上桌。 呢個心太軟嘅尺寸偏細,擺盤上有朱古力醬同糖霜。 心太軟內部有流心效果,朱古力味道濃郁,大概有80%的朱古力濃度。 但係令人失望係朱古力雪糕,完全冇朱古力嘅風味,反而有一種人工朱古力嘅味道,感覺比起雀巢朱古力雪糕更差。榛子朱古力香蕉窩夫 配曲奇雪糕 $65整體來說,窩夫的份量足夠,有四片大的窩夫、兩條香蕉和一碟nutella。 窩夫嘅味道好普通,冇乜嘢特別之處,感覺係用普通嘅麵粉同雞蛋製作嘅。 香蕉都係普通嘅香蕉。 至於曲奇雪糕,同樣讓人失望,完全沒有曲奇的味道,勉強能吃完。🍄 總結總的來說,呢間甜品店嘅質素非常普通,就連喺屋企都能做到噉嘅水平。 雪糕嘅質素好差,完全無法推薦。📍小甜將 Little Sweet General沙田崗背街9-11號全輝中心B座16號舖Shop 16, G/F, Block B, Chuen Fai Centre, 9-11 Kong Pui Str

流心心太軟配朱古力雪糕 $58

榛子朱古力香蕉窩夫 配曲奇雪糕 $65

🍄 總結

📍小甜將 Little Sweet General
沙田崗背街9-11號全輝中心B座16號舖
Shop 16, G/F, Block B, Chuen Fai Centre, 9-11 Kong Pui Street, Sha Tin