到左食甜品時間,又黎到位於河畔花園附近,我最中意的甜品店小甜將🥰🥰(私心推介,好多時都係食佢) 團團圓圓涼粉$54呢個甜品好多料,好足料,入面除咗有芋圓,地瓜圓,紫薯圓,仲有椰果,白珍珠,黑珍珠,紅豆,同涼粉底,啱晒啲鍾意咩都有得食啲的人;芋圓口感煙靭,咬落去幾彈牙🥰🥰咁大碗咁多配料,食完好飽肚😊😊楊枝甘美露涼粉$46入面除咗有芒果,涼粉,仲有白珍珠同椰果,夏天食真係透心涼😛😛😆😆

(私心推介,好多時都係食佢) 團團圓圓涼粉$54
咁大碗咁多配料,食完好飽肚😊😊

楊枝甘美露涼粉$46
  • 團團圓圓涼粉
2024-01-27 115 瀏覽
兩字嚟形容我今日嗰碗—正!行過去門口,真係被嗰七彩西瓜盅吸引住眼球,唔使講,當然要試吓囉!開籠一啖,嗰爽口西瓜🍉、Q彈珍珠、爆破爽嘴爆珠,夾埋埋一勺香濃雪糕,完完全全就係夏日消暑嘅完美拍檔。再飲一啖嗰混合咗西瓜汁嘅雪糕杯,滿口生津嘅清甜,真係揼嘴嘆為觀止!轉頭一試,芋頭西米露,質感爆燈!芋香四溢,西米珠圓滑過人💫,加上個口感嘅涼粉,每一啖都舒服得嚟溜滑得好過癮。個芋頭唔係隨便煮煮就算,係有心機咁弄得腍滑得嚟香甜,真係食落有種安慰滿足感。望落去,成間店瀰漫住一股親切溫馨感覺,唔使太考究,一班朋友嚟傾吓計,飲吓茶,傾吓心清心水,一邊呷一啖甜品,開心得滯。响呢度食啲甜品,正! 🍰👍🏻

2023-11-29 129 瀏覽
係附近食完晚飯去到門口入面一個客都無都覺得有啲唔對路叫了兩碗糖水一碗芒果西米露39蚊本身賣39算貴 期待佢會好食點知一拎到檯面 超級少芒果 大概兩隻手指嘅份量 然後切到勁薄勁細 而且啲肉已經有啲發黑明顯係爛芒果切比客啦 啲西米露簡直痴線發到勁漲 而且係糖水西米露 人地出面買30蚊碗都有芒果蓉 呢間就係兩條芒果肉加糖水西米露 痴線39蚊賣呢啲比客 有無良知另一碗椰汁西米露29蚊又係痴線嘢 出面糖水鋪都係20蚊左右 好食過佢10倍啦食落口完全無椰汁味 就咁用罐頭椰汁溝都可以咁慳皮 明顯用左極度少椰汁溝大量水 完全無味好似飲水咁簡單嘅嘢都可以整到咁難食以後唔會幫襯後悔唔睇食評就入去人生食過最難食嘅糖水而且賣得比其他貴
係附近食完晚飯

後悔唔睇食評就入去
人生食過最難食嘅糖水而且賣得比其他貴

2023-11-20
2023-08-04 186 瀏覽
在附近用完晚餐之後,我哋發現咗呢間甜品店。 大約喺下晝三四点嘅時候入去,入面除咗一個家庭佔據了一張枱之外,沒有太多其他人。 我哋坐下後立刻點了兩個甜品。流心心太軟配朱古力雪糕 $58等咗大約十幾四個字終於上桌。 呢個心太軟嘅尺寸偏細,擺盤上有朱古力醬同糖霜。 心太軟內部有流心效果,朱古力味道濃郁,大概有80%的朱古力濃度。 但係令人失望係朱古力雪糕,完全冇朱古力嘅風味,反而有一種人工朱古力嘅味道,感覺比起雀巢朱古力雪糕更差。榛子朱古力香蕉窩夫 配曲奇雪糕 $65整體來說,窩夫的份量足夠,有四片大的窩夫、兩條香蕉和一碟nutella。 窩夫嘅味道好普通,冇乜嘢特別之處,感覺係用普通嘅麵粉同雞蛋製作嘅。 香蕉都係普通嘅香蕉。 至於曲奇雪糕,同樣讓人失望,完全沒有曲奇的味道,勉強能吃完。🍄 總結總的來說,呢間甜品店嘅質素非常普通,就連喺屋企都能做到噉嘅水平。 雪糕嘅質素好差,完全無法推薦。📍小甜將 Little Sweet General沙田崗背街9-11號全輝中心B座16號舖Shop 16, G/F, Block B, Chuen Fai Centre, 9-11 Kong Pui Str

流心心太軟配朱古力雪糕 $58

榛子朱古力香蕉窩夫 配曲奇雪糕 $65

🍄 總結

📍小甜將 Little Sweet General
沙田崗背街9-11號全輝中心B座16號舖
Shop 16, G/F, Block B, Chuen Fai Centre, 9-11 Kong Pui Street, Sha Tin
2023-04-26 252 瀏覽
沙田食完飯梗係要整返個甜品啦😌雖然好飽😂不過甜品係有第二個謂🫶🏻🫶🏻咁先係完美嘅一餐🍰🍮🍨未試過🤔就試試👌🙆🏽‍♀️朱古力四重奏$78朱古力心太軟🍫夠流心配雪糕OK啦雪糕未溶晒雪🧊有啲冰粒喺入面 好似放咗好耐咁😅其實咁平都唔會奢求咩靚雪糕🍨🙆🏽‍♀️朱古力奶凍 味道正常🍮意式芝士蛋糕🍰預期嘅普通質素總括而言🫣街坊口味都可以的💜或者下次試試糖水🥣可能有驚喜😆
沙田食完飯梗係要整返個甜品啦😌
意式芝士蛋糕🍰預期嘅普通質素
總括而言🫣街坊口味都可以的💜
或者下次試試糖水🥣可能有驚喜😆
朱古力四重奏
$40 (宵夜)
2023-04-23 139 瀏覽
沙田都算係多美食但每次黎到想食糖水都真係唔知去邊好連唯一一間甜在心都冇埋友人提議黎花園城呢間甜水鋪啦我見都幾多負評有啲野真係自己試過先知睇Menu黎講 都算多選擇呀(冇影低)叫左三款糖水 我都覺得係好食第一款係榛子窩夫窩夫送到黎仲係熱熱地 Jeng 同埋做到外脆內軟 時間控制得幾好如果有多啲榛子醬就更開心不過一人食真心好飽第二樣叫既係益力多綿綿冰真係食得出有益力多味牛牛都lam lam 脷呀第三樣係雜果河粉真係比對筷子你夾真係好似食河粉咁搞笑水果都冇問題呀 正常水準如果黎開沙田食飯又想食返個飯後甜品值得行過黎食同埋給予一個好評同埋無意發現呢到附近都不少餐廳 可以考慮
沙田都算係多美食
但每次黎到想食糖水
都真係唔知去邊好
連唯一一間甜在心都冇埋

友人提議黎花園城呢間甜水鋪啦
我見都幾多負評
有啲野真係自己試過先知

睇Menu黎講 都算多選擇呀(冇影低)
叫左三款糖水 我都覺得係好食

真係食得出有益力多味
牛牛都lam lam 脷呀

第三樣係雜果河粉
真係比對筷子你夾
真係好似食河粉咁搞笑
水果都冇問題呀 正常水準

如果黎開沙田食飯
又想食返個飯後甜品
值得行過黎食同埋給予一個好評
同埋無意發現呢到附近都不少餐廳

可以考慮
2023-03-18
2023-03-18 140 瀏覽
成日經過沙田圍食完晚餐都好飽🤣🤣一直都冇機會試到小甜將前排喺團購嘅時候,終於食到喇!!!因為第一次食嘅時候俾佢感動到就有食多次嘅念頭😋😋😋不過呢次食就有少少失望🥲🥲🥲覺得佢嘅quality control好似唔夠好我今次叫返第一次食過嘅甜品椰皇燉北海道3.6牛乳呢個甜品冇令我失望💕💕同第一次食嘅時候一樣鮮奶口感都係好幼滑 牛乳味都好濃烈🥰🥰每一啖都食到椰青水嘅清甜所以我覺得呢個好食係價錢小貴 接近$60一個楊枝甘美露🥲呢個就係令我失望嘅甜品第一次食嘅時候,雖然都係冬天芒果偏酸 但係芒果味比較濃烈同埋酸得嚟都幾甜🥲不過呢次食 過芒果酸得嚟好淡味🥹🥹雖然話鮮果甜品個生果嘅酸甜係控制唔到但係我覺得都可以揀過先煮好好control個quality🥲加上西米露煮到好多都黐埋一舊 價錢又貴應該要改善一下夏天我應該會再想試多次🥺如果都係麻麻哋 我就會放棄🥺
成日經過沙田圍食完晚餐都好飽🤣🤣
一直都冇機會試到小甜將

前排喺團購嘅時候,終於食到喇!!!

因為第一次食嘅時候俾佢感動到

所以我覺得呢個好食

係價錢小貴 接近$60一個

楊枝甘美露

🥲呢個就係令我失望嘅甜品
第一次食嘅時候,雖然都係冬天
芒果偏酸 但係芒果味比較濃烈
應該要改善一下
夏天我應該會再想試多次🥺
如果都係麻麻哋 我就會放棄🥺
2023-02-25 112 瀏覽
2年前食過1次,咁岩經開諗住買返屋企食,係openrice搵menu見到好似好多負評,當堂嚇左一跳,諗住試下係味同2年前比真係退步左咁多啦我買左個熱的椰皇燉奶外賣(好似係58蚊,唔係好記得)買外賣期間都見到有人等外賣同堂食,都有返d信心等左幾分鐘就拎得,都好快手15分鐘左右返到屋企,返到屋企打開都仲熱,仲要到都幾香椰皇味,唔係坐餐枱附近的屋企人都聞到陣香味,食落都好重奶味,係我預期想要的東西,都唔會比之前差左丫,所以真係唔明點解咁多負評
我買左個熱的椰皇燉奶外賣(好似係58蚊,唔係好記得)
買外賣期間都見到有人等外賣同堂食,都有返d信心
等左幾分鐘就拎得,都好快手
,所以真係唔明點解咁多負評
  • 椰皇燉奶
2023-02-16 83 瀏覽
唔知點解會咁多負評,之前真係客很多,算成功的,禮貌亦可以,可能等時間長左或者價錢中上問題我估,今日細姐要食甜品,特意開車過去買,回家約10分鐘車程,雪糕無溶,可夫餅底已經不熱,但唔會太硬亦合格,加油想想街坊生意
2023-01-26 90 瀏覽
之前有試過食佢地既芒果小丸子 成碗野又淡又酸都算 仲要係好水 食吾出有芒果蓉今日諗住俾多次機會佢 叫左一碗綠豆沙同紫米露綠豆沙吾係沙 又淡又水🤦🏼‍♀️碗椰汁紫米露又冇椰汁味 食食下仲要苦🥴7仔叮既都好食過佢🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️總結係 吾會再幫襯 浪費金錢🤮🤮🤮
今日諗住俾多次機會佢
叫左一碗綠豆沙同紫米露
綠豆沙吾係沙 又淡又水🤦🏼‍♀️
碗椰汁紫米露又冇椰汁味 食食下仲要苦🥴
7仔叮既都好食過佢🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

總結係 吾會再幫襯 浪費金錢🤮🤮🤮
外賣自取
2023-01-16 87 瀏覽
夜晚想食個糖水都咁難咩?第一次俾食評,你都真係得咯!!等左一個鐘,送啲咁既野食黎!!叫左個熱既綠豆沙,食第一啖已經覺得得酸,再食多啖叔既!咁既天氣都可以變壞,究竟放左幾耐?榴連飄香,全部都係西米,西米平都唔係咁呃客錢掛!!得一舊仔榴連肉,但舊肉都可以係無味既,啲椰汁都無味好似飲水咁,連甜味都無!!得個朱古力奶凍有味!!趕收工都唔係咁掛,我叫果啲都已經唔係要煮,淨係裝入碗都要一個鐘!!唔會再食囉!!
夜晚想食個糖水都咁難咩?
第一次俾食評,你都真係得咯!!
等左一個鐘,送啲咁既野食黎!!
得個朱古力奶凍有味!!
2022-12-28 80 瀏覽
晚上想食糖水,附近只有這一間,沒有睇食評下嘗試了2份糖水榴槤飄香,只有白色一兜椰汁西米露,找來找去,只有一兩片的榴槤碎,莫講話榴槤味,連椰汁味也沒有,垃圾!雜果涼粉,全碗糖水沒有味道,但都比榴槤飄香好一點,起碼生果可以吃…..喜歡糖水的我從沒有試過把所有糖水倒進廁所,嘥錢
晚上想食糖水,附近只有這一間,沒有睇食評下嘗試了2份糖水

喜歡糖水的我從沒有試過把所有糖水倒進廁所,嘥錢

外賣送餐
2022-08-13 306 瀏覽
環境舒適兼款式多嘅甜品小店🍧3.6牛乳綿綿冰 $49賣相唔錯,冰上面有啲黑糖漿,份量啱啱好唔會甜得滯搶咗牛乳味,冰入面都有啲細蒟蒻增加咬口,不過如果成個冰可以再重奶味啲就好啦😆🧇榛子朱古力香蕉窩夫(配曲奇味雪糕) $69榛子醬比得一啲都唔孤寒,點哂4件窩夫都仲有剩,香蕉都有2條窩夫、榛子醬、香蕉同雪糕呢個組合冇得輸🤤,不過略嫌窩夫唔夠脆🫣-小店嚟講,甜品款式都算多,而且都好吸引😋 小編同朋友星期五晚22:00倒去到都唔使等位同任坐,環境都好舒適,如果去開呢頭想食糖水都可以嚟呢間🥰-味道: 7/10服務: 8/10環境: 8/10回頭率: 8/10總評: 8/10💰人均消費: $59
環境舒適兼款式多嘅甜品小店

回頭率: 8/10
總評: 8/10
💰人均消費: $59
2022-08-03 151 瀏覽
叫咗個榴槤飄香,入邊係一啲榴槤都冇,係一啲都冇,似椰汁西米露多,慳皮至極,唔合格!仲可以收人四十幾蚊,搞唔掂。一啲誠意都冇,千其唔好去,千其唔好去千其唔好去千其唔好去
2022-08-03
20 分鐘 (外賣自取)
$250 (宵夜)
2022-08-03 93 瀏覽
今晚同家人一時想起食甜品,所以就叫外賣啦,好想食榴槤叫左個榴槤飄香,返到去打開以為漏左單,點知真係呢配疑似椰汁西米露,再睇真啲真係椰汁西米露,絕無榴槤味道,絕無榴槤肉碎,實在太過分了,唔建議大家去呢度食!
2022-08-03
宵夜