2018-09-15 624 瀏覽
琴日收工突然想打邊爐,上黎開飯見到大圍新開左一間吖友酒棧既台式火鍋,見佢d相好似幾吸引咁就黎試下。佢既地點係火車站附近,都尚算方便,過到去個邊見佢店面細細咁,好似得幾張檯,不過坐起上黎一d都唔迫,每張檯既間隔都好闊落,唔會坐得好辛苦。跟住店員就俾左張點菜紙我啦,上面有幾款唔同湯底,最後我就點左個醉雞鍋,響鈴,餃子拼盤,水蓮菜,牛魔王拼盤,桶蠔,車打芝心丸同貢丸佢個湯底,味道好濃,就連食飽後飲一碗,都依然係有本身既藥材湯底味佢既響鈴係台式浜山炸大豆皮,同係香港成日見到既響鈴個樣好唔同餃子拼盤入面有4款唔同既餃子同雲吞,每一款都好好食,水蓮菜就可能比較老,食落一般至於佢個牛魔王拼盤就係係6款唔同既牛肉中間隨便放5款,不過佢每一款牛都一般,無一樣特別,有機會再食呢間都未必會再叫佢個桶蠔就好鮮甜好多汁總括黎講,佢除左牛之外既野都值得一試琴日因為星期五既關係,係facebook 打卡仲有85折既優惠,埋單591蚊2個人,正常價錢咁嚕
餃子拼盤入面有4款唔同既餃子同雲吞,每一款都好好食,
水蓮菜就可能比較老,食落一般
佢個桶蠔就好鮮甜好多汁
總括黎講,佢除左牛之外既野都值得一試
2018-09-14
  • 桶蠔