逸東軒

資訊:

餐廳: 逸東軒
資訊:

2020-09-22 511 瀏覽
老實講我今次的經歷比上次真係差咗。上次去食晚餐。經歷真係太好了。所以對這間餐廳印象深刻。所以特意早點訂位去試這個人人讚好的早茶點心優惠。我在去之前都做了點功課。做完之後覺得好失望。因為已經唔係全部劃一都係$38,只係有一部分係$38。已經唔係太想點就點呀不是都好彩大部分我想食的東西都還在特價中。這都算係一點安慰。今日點選了以下這幾款點心:這四款都係$38蝦餃就比較失望。因為我食唔到筍絲。佢最多人讚嘅地方就係因為有筍絲。我食唔出嘅話其實同普通蝦餃係冇分別。不過佢大大個虾的確係好吸引。一籠四隻$38都算超值。燒賣就更加普通。普通嘅燒賣。上面有帶子,但賣相唔太靚。味道又唔係太濃。叉燒腸好值得一試。逸東軒嘅叉燒一直係佢最賣座嘅燒味之一。下午茶就冇得叫特價叉燒,所以只好叫叉燒腸試一試。最後點左一個XO醬炒蘿蔔糕。這個原價買接近$100的蘿蔔糕。今日這個價錢真係超抵食。加上它份量十足、又唔係太辣,這點已經加分了。不過今日服務員的態度就差點。竟然比我聽到有個侍應發脾氣。我都好明白可能因為人客多咗,工作量大增。但老實講如果有脾氣嘅都唔應該喺公眾地方發出嚟。這樣會影響到其他客人的。希望這位職員會從錯誤中
今日點選了以下這幾款點心:
虾餃
燒賣
叉燒腸
XO醬炒蘿蔔糕

這四款都係$38
這樣會影響到其他客人的。希望這位職員會從錯誤中學習。
2020-09-02