疫情時係旺角光榮嘅常客,但而家好耐無去光榮,因為嘢食水準每況越下,真係越嚟越唔好食😓,差不多價錢嘅選擇响旺角或尖沙咀都仲有唔少,不過今日唔知撞咗咩邪,竟然夠膽死走入呢間挑戰食客EQ的垃圾餐廳。平時有食開光榮嘅都知佢都係得嗰幾樣嘢食,照計點叫都唔會容易出錯,如果你地都認為係咁,咁你就大錯特錯!😖入去的時候差不多full,但隔咗好一陣先有人招呼你坐低。幫我哋落單嘅係一個後生仔,面青口唇白無梳頭嗰種⋯anyway我哋叫咗三眼仔雞扒菜底,三眼仔(雞蛋)講明要太陽蛋,然後凍檸水走甜,仲有沙爹牛麵同凍奶茶。先嚟嘢飲,放低咗一杯熱檸水,我心諗三十幾度真係有人飲熱嘢?好啦,叫個侍應嚟,OK落錯單,咁換過囉,佢入返廚房(好明顯)將杯熱檸水倒落啲冰度,然後拎返出嚟嘅時候已經係無哂啲冰嘅暖檸水⋯唯有叫佢加返少少冰啦⋯到三眼仔嚟到,一見面頭嘅炒蛋,灰咗😓,叫返個面青口唇白侍應嚟,佢話落錯單,再整過,我話明明要太陽蛋點解咁樣?佢竟然回答話:我都係唔記得咗要太陽蛋啫!一啲歉意都無!OK,唯有再等,到拎返碟核突(自己睇相)嘢嚟嘅時候,掀起啲太陽蛋,發現下面嗰塊係豬扒唔係雞扒😤😤😤😤😤,我朋友嬲到…呢刻已經胃口盡失,

入去的時候差不多full,但隔咗好一陣先有人招呼你坐低。

到三眼仔嚟到,一見面頭嘅炒蛋,灰咗😓,叫返個面青口唇白侍應嚟,佢話落錯單,再整過,我話明明要太陽蛋點解咁樣?佢竟然回答話:我都係唔記得咗要太陽蛋啫!一啲歉意都無!OK,唯有再等,到拎返碟核突(自己睇相)嘢嚟嘅時候,掀起啲太陽蛋,發現下面嗰塊係豬扒唔係雞扒😤😤😤😤😤,我朋友嬲到…呢刻已經胃口盡失,無再食落去😓,但照俾錢,當買個教訓!

兩個人叫少少嘢食竟然有三樣嘢錯,個侍應一係未瞓醒一係嗨咗嘢,無道歉而且態度輕挑,三條友挨挨憑憑掛住吹水,啲嘢又唔係特別好食,唔好扮黃喇,呢間咁嘅垃圾餐廳呢世唔會再去!!!!!!!!!!!!
(原本雞扒) 頹爆豬扒三眼仔
2023-06-22