2017-10-15 235 瀏覽
每次行經都見到長長嘅人龍,今次早少少去,七點前都已經滿座,啱啱好有二人位,唔洗等。泰式酸辣鳳爪好大碟,質感不會過軟,保持到咬口。酸甜味較重,少少辣,作為開胃前碟不過不失。泰式香芒蝦球感覺上好似咕嚕肉嘅味道。酸酸甜甜好啱小朋友食。蝦嘅size 中等,一般急凍蝦貨式,大概有八隻到。芒果份量就幾多,大大粒,好甜。亞萊嘜嘜特式蒜香包個個都話好正,所以叫左個黄咖哩豬($89)配佢。用左厚切麵包,切成一條條,金黄色勁脆口。牛油味適中,而且都幾香,但蒜蓉味就差d,如果再濃d會更好。另外個黄咖哩都好香,都係一d都唔辣,而且幾大份,豬肉片亦幾多。雖然唔係食過最好味嘅泰菜,但份量足,價錢合理。味道唔會太辣太濃,幾適合一家大細又或者一班人嚟食。
泰式酸辣鳳爪

泰式香芒蝦球