2023-03-05 361 瀏覽
特登入嚟白沙灣WA Theatrer食Omakase,佢哋嘅食材全部都係喺日本豐洲市場空運返嚟香港,新鮮又當造,我覺得食Omakase最enjoy係感受廚師用心烹調嗰份心意,你絕對係會feel到佢哋嘅細節位!今次食咗兩個set分別係「黃金之奧義」同埋「雲」,全晚都係飲白神山地之水,我即刻Google係咩來頭,原來白神山地係幾乎未經過人工修繕嘅,飲落去清澈甘甜,係礦物質低嘅軟水💧佢哋啲刺身全部都好新鮮,最難忘嘅係佢哋有藍鰭大拖羅刺身,食落去充滿着魚油又有淡淡嘅煙燻味,仲要超級厚切,好滿足🥰鍾意食牛肉嘅一定會鍾意呢個金箔和牛卷,係嚟自熊本縣嘅A4和牛,油脂雪花好均勻,廚師燒完之後會用成塊金箔包住佢,超級奢華!呢度嘅位置少少偏僻,可以揸車入嚟,食嘢會有兩個鐘頭泊車!呢度幾啱嚟慶祝生日或者節日嫁,佢都有好多包廂房,私隱度都幾夠!