2023-03-28 309 瀏覽
由於朋友偏愛印度菜,咁岩又見東涌有間地道印度菜🤣見佢價錢合宜,款式又多,就膽操操試下😜🌟咖喱角Samosa-羊加雞(配薄荷醬) 本身鐘意食脆口野,就試試呢款印式咖哩角有羊肉或雞肉選擇,當時兩款都想試於是問下老闆可唔可雙併!然後又得Wor!兩款咖喱角都非常足料,脹卜卜😜個人比較鐘意羊肉多啲,羊肉粒爆香脆口,而且唔會太羶,好香口!熱辣辣既咖哩角,配上清新既薄荷醬,配搭剛剛好!而雞肉相對較乾,口感一般,唔算好特別🫣🌟咖喱牛肉+蒜蓉烤餅個人覺得剩食咖哩時相對較鹹,唔辣但若果配合番蒜蓉烤餅食,味道就岩岩好,更易入口,更香!而且食得出老闆真係落左好多款地道香料係好傳統果款印式咖哩😋!而蒜蓉烤餅烤得好金黃香口🥹齋食都好好食!🌟GOSHT MASALA - 羊見menu有星星推薦,就試下🤣雖然佢餐單顯示話呢款菜式會辣但其實佢唔算太辣,反而食得出老闆落咗好多款唔同嘅香料去配搭而製成醬汁!呢款醬同羊肉出奇地夾!羊肉亦好鮮嫩唔羶,羊肉粉絲既朋友表示十分滿意!超級好食🤣最後,餐廳餐牌中英對照,印度老闆亦識講廣東話,唔洗擔心溝通問題🤣餐廳裝修亦都好地道,好有印度嘅色彩,晚餐當晚亦有一台印度客人用餐,令小編同朋友
由於朋友偏愛印度菜,
咁岩又見東涌有間地道印度菜🤣
見佢價錢合宜,款式又多,就膽操操試下😜

🌟咖喱角Samosa-羊加雞(配薄荷醬)
本身鐘意食脆口野,就試試呢款印式咖哩角
有羊肉或雞肉選擇,當時兩款都想試
於是問下老闆可唔可雙併!然後又得Wor!
兩款咖喱角都非常足料,脹卜卜😜
個人比較鐘意羊肉多啲,
羊肉粒爆香脆口,而且唔會太羶,好香口!
熱辣辣既咖哩角,配上清新既薄荷醬,
配搭剛剛好!而雞肉相對較乾,口感一般,
唔算好特別🫣

🌟咖喱牛肉+蒜蓉烤餅
個人覺得剩食咖哩時相對較鹹,唔辣
但若果配合番蒜蓉烤餅食,
味道就岩岩好,更易入口,更香!
而且食得出老闆真係落左好多款地道香料
係好傳統果款印式咖哩😋!
而蒜蓉烤餅烤得好金黃香口🥹齋食都好好食!

🌟GOSHT MASALA - 羊
見menu有星星推薦,就試下🤣
雖然佢餐單顯示話呢款菜式會辣
呢款醬同羊肉出奇地夾!
羊肉亦好鮮嫩唔羶,
羊肉粉絲既朋友表示十分滿意!
超級好食🤣

最後,餐廳餐牌中英對照,印度老闆亦識講廣東話,唔洗擔心溝通問題🤣餐廳裝修亦都好地道,好有印度嘅色彩,晚餐當晚亦有一台印度客人用餐,令小編同朋友更加感覺好似置身於印度咁🤣
雞肉咖喱角
羊肉咖喱角