2021-05-10 107 瀏覽
考完一科試想行下街食好西抖抖氣😪特登出左去銅鑼灣行下以前已經係觀塘食過古今一次今次再食 水準依舊 無令人失望🤩-因為價錢上 成個餐牌嘅食物確實偏貴所以今餐淨係叫左2款卷物呢到嘅卷物值得稱讚嘅係 卷物嘅大細、材料同飯嘅比例都啱啱好 對於女仔嚟講都可以一口食落去 唔會係大舊飯 呢一方面係比較細心🤙🏻 因為咁就可以體驗到成個配搭嘅完整嘅味道 唔會變咗分開食 分別食到唔同味嗰種感覺👅-搖滾樂 ($98)(其實我唔知點解佢叫搖滾樂)搖滾樂係芝士炸蝦牛油果鰻魚配搭嘅卷物🥑🍤呢個卷物嘅配搭算係相對比較常見鰻魚食落去無腥味 雖然唔係好肥美個種 但都有饅魚嘅香味卷物包住嘅芝士比例大舊 當你一食落去享受完鰻魚嘅味道之後 就會慢慢咬到芝士嘅香味🥰美中不足係我覺得炸蝦個炸皮雖然係脆的 但某幾舊輕微有少少硬 唔係全部都係咁 或者某幾個位個皮比較厚 但可以留意下🥴-火山($88)火山係青瓜牛油果蟹柳帶子🥒呢一個配搭係幾有新意的 外面比較少會食到🌋食落去有新嘅味覺享受 賣相亦都真係成個火山咁成個卷物味道嘅來源係來自於 上面鋪滿左一絲絲嘅蟹籽蟹柳 (應該仲有帶子 不過食落去我唔係好食到帶子嘅味道)加明太子沙律醬味、蒲
考完一科試想行下街食好西抖抖氣😪
特登出左去銅鑼灣行下
以前已經係觀塘食過古今一次
今次再食 水準依舊 無令人失望🤩
因為價錢上 成個餐牌嘅食物確實偏貴
所以今餐淨係叫左2款卷物
搖滾樂 ($98)(其實我唔知點解佢叫搖滾樂)
搖滾樂係芝士炸蝦牛油果鰻魚配搭嘅卷物🥑🍤
呢個卷物嘅配搭算係相對比較常見
鰻魚食落去無腥味 雖然唔係好肥美個種 但都有饅魚嘅香味
搖滾樂

火山($88)
火山係青瓜牛油果蟹柳帶子🥒
呢一個配搭係幾有新意的 外面比較少會食到🌋
食落去有新嘅味覺享受 賣相亦都真係成個火山咁
成個卷物味道嘅來源係來自於 上面鋪滿左一絲絲嘅蟹籽蟹柳 (應該仲有帶子 不過食落去我唔係好食到帶子嘅味道)加明太子沙律醬味、蒲燒汁同少少wasabi 嘅味🤔
係好豐富嘅體驗🤙🏻
火山

兩款卷物比較來講 火山會比搖滾樂較為特別 但搖滾樂嘅味道係做得相當出色 兩款都係值得一試😋
需要一提嘅係 佢嘅壽司應該係現做的 所以需時較耐 我哋大概等咗多過20分鐘先有得食 趕時間嘅朋友要留意⏱
2021-04-24
搖滾樂