2024-03-03 147 瀏覽
上次介紹過「賦湯稻火」之後,香港突然又跌到得12度,新界再低2-3度,係呢啲忽冷忽熱嘅天氣第一時間就諗起佢嘅湯,真係食過返尋味,今日一於再接再勵🤭🤭🤭今次再encore 📌花膠魚翅螺頭燉雞湯飯 $88花膠同魚翅都比雞件大,啖啖滿足。今次將原隻雞腿同一大塊雞胸去熬製,原汁原味,精華撈飯真係ichiban👍🏻。水準依然,一定再有下次。📌蒜蓉蝦拼土魷肉餅籠仔蒸飯 $88+$10雙併+$20人蔘燉湯陣陣荷葉飯攪拌上土魷肉餅同蝦嘅鮮味,真係好好送飯,一大口一大口甘唔覺意就食曬lu。人蔘燉湯啖啖人蔘味香而冇苦澀味。配上一碟油麥菜,十分完美。🙇🏻‍♀️呢度即叫即煮,大概要等40分鐘,大家記住預留充足時間等美食。等緊期間不防係店內每個角落打下卡。今次好驚喜店舖竟然提供一壺茶🍵比我哋,仲會關心我哋會唔會太凍🧊,非常窩心。鐘意到小店就係因為食物用心製作同人都極之有人情味,令人懷念。💸埋單都係$206#賦湯稻火#一個為你甘去蹈火海的人

今次再encore 📌花膠魚翅螺頭燉雞湯飯 $88

💸埋單都係$206