2018-12-19 101 瀏覽
今次已經係我第二次嘗試呢間火鍋店,之前食過銅鑼灣分店,試過佢嘅刺身同埋火鍋🍲,已經覺得材料好新鮮今次專登帶屋企人嚟試吓佐敦分店,結果完全冇令我地失望,首先餐廳嘅環境坐得好舒服,空間夠大,而且職員嘅服務態度一流,好親切同埋會同我地介紹一下食物枱上有好多唔同嘅醬料同埋配料,可以自己調校醬汁我哋揀咗個藥膳醉雞鍋,因為覺得好養生,可以令火鍋湯底冇咁肥膩,職員會幫我地將切好嘅生雞放去湯底,慢慢熬好就再放其他食物,我哋一開始首先試吓個湯底先,飲得出好濃嘅藥材味,證明真材實料,值得一試我哋叫咗一份大花甲,食落去好鮮味,好似啱啱喺海上撈上嚟咁,基本上唔使點任何醬料,食佢嘅鮮味已經好足夠之後一定要介紹同推薦呢款手切安格斯牛,因為牛肉嘅質地好滑,有一種入口即溶嘅感覺,基本上滾幾秒已經食得,而且牛肉味濃郁,牛肉嘅紋理都睇得出好靚,係我最喜愛嘅材料另外就叫左黑松露豬肉丸併金沙牛丸,呢兩款丸都令我喜出望外,因為佢唔止肉質美味,而且佢裏面仲有驚喜豬肉丸裏面嘅黑松露味道超級香,食完成個口都係黑松露嘅味道,而金沙牛丸裏面原來就係鹹蛋黃,其他火鍋店好少食到,好特別喜歡食肉嘅我哋另外仲叫左份豚肉片,豚肉嘅味道比較清淡,但

枱上有好多唔同嘅醬料同埋配料,可以自己調校醬汁

藥膳醉雞鍋

大花甲

極尚手切安格斯牛

豬肉丸裏面嘅黑松露味道超級香

黑松露豬肉丸合併金沙牛丸

喜歡食肉嘅我哋另外仲叫左份豚肉片,豚肉嘅味道比較清淡,但配上湯底就剛好帶出鮮味,而且豚肉嘅脂肪同肉嘅比例剛好,唔會太肥

豚肉片

最後仲叫咗份日本葛絲,之前應該未試過,原來係類似粗身啲嘅粉絲,但佢嘅質地係比較煙韌有口感,我自己當係麵咁食,佢可以吸晒湯底嘅精華

日本葛絲

試過呢間火鍋店真係覺得一分錢一分貨,佢嘅食物質素很高,絕對好過一般火鍋任食店,每一樣都好鮮味好新鮮,而且職員仲會間唔中幫手撥走湯底上嘅油,呢點係好細心,令我真心想讚讚呢間經營得好有心嘅火鍋
2018-12-18
藥膳醉雞鍋