Flahship門面俾我第一個感覺好似泰式隱世餐廳,但一打開門就有英輪風嘅感覺,內外好大對比。正如佢個menu標榜「當9唔搭8 變原來好夾」。佢嘅食物中西合璧,食物無挑剔嘅空間。道道都角有特色,好好味麻唔辣四川蜆 Clams in Fusion Sichuan Sauce 店主推介,必食菜式!我個人都認同店主。就算唔辣,充滿花椒味,都令你深深認為呢道係四川菜。每隻蜆都吸收哂啲四川香料,但又無失去個中嘅鮮味。冬蔭功大蝦意粉 Large Prawn Pasta in Creamy Tom Yum Sauce 我個人一向都麻麻冬蔭功,但我朋友想食就試下啦。真係估佢唔到!呢個冬蔭公因為加咗cream,食落好 smooth,冬蔭功嘅味濃郁得黎又唔剌辣。呢個真係值得一讚👍🏻Apple Puree Tomahawk Pork呢度嘅豬扒係呢度嘅signature 。啖啖軟軟嘅豬肉,輕輕煎完滲有濃郁豬香。配有甜甜嘅洛神花醬,好醒胃。

佢嘅食物中西合璧,食物無挑剔嘅空間。道道都角有特色,好好味

麻唔辣四川蜆

店主推介,必食菜式!

冬蔭功大蝦意粉

我個人一向都麻麻冬蔭功,但我朋友想食就試下啦。

2024-04-09
麻唔辣四川蜆