2023-05-12 102 瀏覽
天氣又涼返,想打下邊爐就去左8鍋臭臭鍋,貪佢係一人鍋可以自私食。用qr code落完單就加下調味料先,生蒜正呀😋🫕藥膳羊肉鍋點左藥膳羊肉鍋,如果唔食羊,其實可以轉牛肉/豬肉等,主要係選湯底同喜歡的配料。滿滿一盤好正呀🤤菜同肉各佔半鍋,睇見就想食。個鍋是燒蠟的,意外地快滾喎,一陣已聞到香噴噴的藥材味啦,湯底鮮味,連飲了好幾口啦🤭羊肉嫩滑有羊香味👍另外仲加了份大腸,做緊特價好抵食。🍚白飯一人鍋有份主食可選,有冬粉、王子麵等,我就揀左要白飯,珍珠米軟綿綿有飯香,加啲藥膳湯做泡飯勁正呀😍🧋茉香綠茶+彩虹寒天飲品揀了跟餐的茉香綠茶,想有點咬口就加了彩虹寒天,彩色的幾靚㗎。唔覺唔覺8鍋都開左7、8年(?),店內仲keep到乾淨喎,牆、地板、調味架等都無黏立立,實在難得呢😌

用qr code落完單就加下調味料先,生蒜正呀😋

藥膳羊肉鍋

🫕藥膳羊肉鍋

羊肉嫩滑有羊香味👍另外仲加了份大腸,做緊特價好抵食。

🍚白飯

🧋茉香綠茶+彩虹寒天