2017-02-11 4888 瀏覽
連續幾星期都見到入榜"餐廳排行榜 - 每週最高評分"一早就book mark左,就係等個機會去試試當日收工就即刻去,18:45左右到,餐廳仲有位未full,有限時,所以就等埋朋友先入座啦剛好有張2人梳化枱,因為眼見全場都會搭枱,梳化位就可以擺下野,始終冬天又有袋又有外套,建議穿戴得方便d去食,另外我地坐近門口位,但食完都係全個人都好有"邊爐味",所以唔好著d咁吸味既衫啦佢有8款鍋可以揀,每款鍋湯底同配料都唔同,所以要睇定menu好好揀定自己要邊款,好彩得8款,因為有選擇困難證真係要揀好耐另外都有d小食同埋飲品可以選擇,如果肚餓同埋3個人以上就可以叫,因為淨係食哂個鍋都好飽menu上有教可以調配沙茶醬或者豆瓣醬,仲有埋比例,可以試試看,但其實湯底味道都好足夠,就咁食都已經好好食飲品不會太甜,百香果味不重,反而茶味好重,導致飲落有點苦味道岩岩好,就算冇叫少甜都唔會好甜,奶味茶味並重,都幾好等左一陣,主角終於出場啦有火熱住個鍋,同平時見到既粒芯火唔同,一舊睇落似膠既透明物體燃燒,個鐵座都好重,唔怕好易唔小心撞到倒瀉野一黎到,好香既蒜味,一食入面既野,都係滿滿的蒜味當中甜不辣好好食大部分食物都
連續幾星期都見到入榜"餐廳排行榜 - 每週最高評分"

一早就book mark左,就係等個機會去試試

好彩得8款,因為有選擇困難證真係要揀好耐
百香果綠茶
飲品不會太甜,百香果味不重,反而茶味好重,導致飲落有點苦
泡沫奶綠
味道岩岩好,就算冇叫少甜都唔會好甜,奶味茶味並重,都幾好
香蒜牛肉鍋
等左一陣,主角終於出場啦

個鐵座都好重,唔怕好易唔小心撞到倒瀉野
香蒜牛肉鍋
一黎到,好香既蒜味,一食入面既野,都係滿滿的蒜味

當中甜不辣好好食

大部分食物都好吸到湯底既味道
臺式麻辣鍋
台灣最出名就是麻辣鍋,當然要試試佢啦~

由於環境燈光不足,看不清楚湯底油唔油同呈現出咩顏色,

但吃的時候就會感到湯底不吹很油膩,但麻同辣味顯得不足,

既沒有麻味,只有少許的辣味,但這種辣味並沒有令人有種越食越想辣落去的感覺,

過於單調的辣味,吃到最後,可能湯底已經煲到精華,稍為添了辣味
粉絲
大家都選了粉絲,因為吃湯底最好的方法,就是用最易吸味的食材品嘗,

蒜味鍋的粉絲,吃起來就像蒸海鮮的蒜蓉粉絲的味道
2017-01-23
紀念日