餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

成日都大魚大肉,係時候食下素食啦!素食其實好多樣化!仲有好多菜式比你揀,中式、西式、日式任你揀,今次我就揀左泰式,一樣有得食如餅蝦餅~~🌖悠蔬食小食拼盤 $158拼盤有五款小食,每款兩件共五件。五款小食分別為酥脆腐皮卷、泰式如餅、泰式哈餅、酥炸蒟蒻及吉列牛油果🥑。推介酥炸蒟蒻及泰式如餅❗️酥炸蒟蒻質地較結實,與麥樂雞質感相同,唔講完全唔知自己係食緊素!泰式如餅混入左蔬菜粒,質地較鬆軟多汁。🌗泰式炒飯 $108炒飯炒得油亮乾爽,與平常嘅味道無異,且菠蘿🍍味道較突出,不過少左肉碎就硬係爭少少,如果多返少少辣/九層塔味,有多啲層次會好啲。🌕班蘭千層 $48大推❗️班蘭味超重❗️未食已經聞到陣陣班蘭味~加埋千層之間嘅cream,食落好似食緊椰汁西米糕咁!味道唔會太甜~一次過食三四件都絕對唔係問題😁😁!有無鍾意係椰汁西米糕嘅朋友呀?買黎做生日蛋糕🎂都唔錯😎。

悠蔬食小食拼盤

🌖悠蔬食小食拼盤 $158

🌗泰式炒飯 $108

🌕班蘭千層 $48

2021-07-28
$172.5 (晚餐)
悠蔬食小食拼盤