2024-01-02 402 瀏覽
🍙🌸【 阿杏飯團 】🌸🍙⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄實不相瞞,我勁鍾意食「阿杏飯團」💕 唔單止款式口味多樣,而且好味飽肚,賣相仲好靚☺️今日幫襯旺角店,店內擺放咗一棵巨型花花樹,配搭淺木色系裝潢,好似鬧市中嘅綠洲一樣,打卡一流🌸📸✨芝麻八爪魚飯團🐙🍙同朋友交換一人一半食,一致認同呢個非常好味😍材料好豐富:日式八爪魚、鹹蛋黃、肉鬆、生菜、菜甫、油炸鬼、沙律醬…… 當然少不了煙韌嘅紫糯米💜 各種食材配搭得宜,足料又大份,好正🤤✨金沙鹹蛋飯團🐣🍙鹹蛋黃做主角嘅「金沙鹹蛋飯團」都好吸引,鹹蛋色澤金黃,略帶顆粒嘅細沙口感非常特別,入口鹹香惹味🤩 配搭埋其他食材,口感層次豐富,香噴噴,暖笠笠,勁有台灣風味🇹🇼 👍🏻我地另外配埋飲品,有85折優惠❣️✨奶蓋苿莉毛尖🍵「毛尖」係綠茶嘅一個品種,口感甘潤,茶香濃郁,滲透淡淡茉莉花香味🌸 加埋奶蓋,飲到停唔到口😋✨黑糖珍珠奶茶🧋奶茶非常香滑,黑糖味道濃郁醇香,珍珠咬到中心位置仍有絲絲甜味,好喜歡🖤⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄鹹蛋黃系列:🐣金沙鹹蛋飯團($36)海鮮飯團系列:🐙芝麻八爪魚飯團($38)奶茶/奶蓋系列:🍵奶蓋苿莉毛尖($29/大
🍙🌸【 阿杏飯團 】🌸🍙

✨奶蓋苿莉毛尖🍵

✨黑糖珍珠奶茶🧋

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

鹹蛋黃系列:
🐣金沙鹹蛋飯團($36)

海鮮飯團系列:
🐙芝麻八爪魚飯團($38)

奶茶/奶蓋系列:
🍵奶蓋苿莉毛尖($29/大)
🧋黑糖珍珠奶茶($27/小)

🔥凡惠顧飯團配奶茶、清茶或特飲系列,即享85折優惠(即磨系列除外)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:阿杏飯團 (富時中心) (旺角)
旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami旺角 #ccrreami油麻地 #旺角美食 #油麻地美食 #阿杏飯團 #阿杏飯糰 #axingriceroll @a_xing_rice_roll
2024-01-02