呢間係灣仔嘅The Oyster House顧名思義就係主打生蠔😆🦪估唔到佢嘅扒同埋甜品都好出色*⸜( •ᴗ• )⸝* Lunch set 包餐湯Chan包嘢飲同埋甜品仲可以加錢叫生蠔🦪 性價比好高!而且我同男朋友都覺得佢嘅檸檬茶好好飲~茶味好香 可以自己加糖唔怕太過甜😆☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ◡̈⃝ 是日新鮮生蠔+$68我哋嗰日食嘅生蠔係來自法國生蠔好肥美同埋新鮮!一啲都唔會腥 而且仲帶有淡淡嘅海水味諗返起都想再食🤤 好味又抵食 ◡̈⃝ 是日餐湯+ 餐包我哋嗰日嘅是日餐湯係蕃茄湯酸酸地咁好開胃!同埋都幾大碗餐包配醋同埋橄欖油一齊食好好味😛◡̈⃝ 香烤羊扒伴精選配菜 $178有會3塊羊扒性價比超高!羊臊味適中 五成熟燒得啱啱好🥰連啲配菜都幾好食~◡̈⃝ 炭燒西冷扒伴精選配菜 $188賣相吸引 西冷牛扒我哋同樣揀咗五成熟切開入邊帶粉嫩 好香牛味配埋芥末醬一齊食好夾😛◡̈⃝ 香蕉拖肥批 Banoffee Pie奶油好creamy而且甜度適中 啖啖香蕉味😎🍌 仲有啲朱古力醬拖肥同埋香蕉呢個配搭冇得輸😚◡̈⃝ 焦糖燉蛋表面輕輕燒焦啲焦糖燉蛋好香蛋味而且好滑一入口已經覺得好幸福😋😋

呢間係灣仔嘅The Oyster House
顧名思義就係主打生蠔😆🦪
估唔到佢嘅扒同埋甜品都好出色*⸜( •ᴗ• )⸝*

☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º·

◡̈⃝ 是日新鮮生蠔+$68
我哋嗰日食嘅生蠔係來自法國
生蠔好肥美同埋新鮮!
一啲都唔會腥 而且仲帶有淡淡嘅海水味
諗返起都想再食🤤 好味又抵食

◡̈⃝ 是日餐湯+ 餐包
我哋嗰日嘅是日餐湯係蕃茄湯
酸酸地咁好開胃!同埋都幾大碗
餐包配醋同埋橄欖油一齊食好好味😛
是日餐湯

◡̈⃝ 香烤羊扒伴精選配菜 $178
有會3塊羊扒性價比超高!
羊臊味適中 五成熟燒得啱啱好🥰
連啲配菜都幾好食~

◡̈⃝ 炭燒西冷扒伴精選配菜 $188
賣相吸引 西冷牛扒我哋同樣揀咗五成熟