餐廳: EverShine
資訊:

平日工作忙碌,有時真係覺得身心好疲累😵?不如跟妹豬仔👧🏻咁嚟到呢個寧靜小花園🌿,好好refresh一下、為自己叉叉電啦🔋!.其實係一間位於中環嘅小清新Cafe☕️,設有室內、室外位置。室內裝潢以白色雲石為主,感覺簡約自在😉。而室外就鋪了草地氈,放咗一啲花藝品,讓人好似置身於後花園咁🌱,環境寧靜而舒服☺️!.🔸 (HK$72)乳酪碗賣相超吸引😍!以紅肉火龍果乳酪為基底,紫紫紅紅嘅顏色十分吸睛💖!表面再有香蕉🍌、士多啤梨🍓、藍莓、亞麻籽、蕃薯片🍠、紫薯片、乾花碎🌸,令整個乳酪碗超級打卡able📸!乳酪碗味道清新、甜度適中,食落唔會太甜,而且口感豐富,健康得嚟又好味🥰!.🔸 (HK$78)可以話係Cafe嘅招牌菜式之一😁。意粉放中間位置,蜆肉就圍滿側邊,面頭就放上鹹蛋黃蓉,賣相唔錯😉!意粉硬度啱啱好,而蜆肉份量都多👍🏻。醬汁以喇沙調製而成,味道好特別,食落係少少嘅辣🌶,加埋鹹蛋黃蓉嘅鹹香,十分惹味🤤!.🔸 (HK$82)同樣係賣相吸引嘅意粉,意粉上面就放上咗一大塊比目魚😍。比目魚煎得好好,外邊係金黃色,入面就保持肉質嫩滑😙。檸檸牛油汁味道酸酸地🍋🧈,同意粉伴埋一齊十分醒胃😋!提提大家~比目魚入面

🔸[紅肉火龍果乳酪碗] (HK$72)
紅肉火龍果乳酪碗

🔸[EverShine黃金香辣蜆肉意粉] (HK$78)
EverShine黃金香辣蜆肉意粉

🔸[香煎比目魚配檸檸牛油汁伴意粉] (HK$82)
同樣係賣相吸引嘅意粉,意粉上面就放上咗一大塊比目魚😍。比目魚煎得好好,外邊係金黃色,入面就保持肉質嫩滑😙。檸檸牛油汁味道酸酸地🍋🧈,同意粉伴埋一齊十分醒胃😋!提提大家~比目魚入面係有小骨🐟,食嘅時候記得要小心。
香煎比目魚配檸檸牛油汁伴意粉

🔸[招牌藍莓乳酪雲石芝士餅] (HK$58)
係打卡必點嘅甜品之一🙌🏻。有別於一般cheesecake,呢個cheesecake嘅面頭係有雲石紋理😍,再放到雲石紋理嘅碟上面,然後以藍莓、士多啤梨🍓、乾花碎加以點綴,整體賣相非常有心思❤️!另外,由於以乳酪取代咗忌廉,食落冇咁heavy,亦冇咁甜👍🏻。
招牌藍莓乳酪雲石芝士餅

🔸[女神(凍)] (HK$44)
係Special Tea茶款之一🤗。呢款花茶包含:玫瑰、洛神花、千日紅、檸檬、甜菊葉。花茶呈紅色,令妹豬仔聯想到一位美麗熱情嘅女神💃🏻。飲落味道酸酸甜甜,十分解渴😉。
女神

🔸[男神(凍)] (HK$44)
同樣係Special Tea茶款之一😁。呢款花茶包含:碟豆花、薄荷、檸檬、無忘我。 花茶呈紫色,令妹豬仔聯想到一位浪漫溫柔嘅男神🕺🏻。飲落味道清新而冰涼❄️。
男神

💡妹豬仔話你知~店主友善有禮,會同客人傾下計😙。而餐牌上亦列明咗每道菜式嘅總卡路里,啱晒注意健康嘅朋友🙌🏻!
✨妹豬仔👧🏻💬: 整體嚟講,呢度環境十分舒服,令人自在寫意,亦有唔少打卡位😆。食物方面高質、賣相一流,可以話係視覺同味覺嘅雙重享受🥰!非常值得推介🤗!
香煎比目魚配檸檸牛油汁伴意粉
女神