2024-01-16 181 瀏覽
今日去咗調景嶺一間叫牛摩嘅日式放題火鍋餐廳,一入去見到餐廳座位都幾寬敞,仲可以有一人一鍋嘅選擇。湯底方面我地揀咗壽喜燒同美顏骨膠原湯。由於我同朋友都係牛魔王,我地揀咗呢個精選牛肩胛套餐。🐮放題套餐仲有得任嗌豚肉、雞腿肉同羊卷肉,迎合哂食肉獸們嘅各種愛好。牛肩押肉係牛從頭延續下來嘅里脊肉中最前面嘅肉。薄切嘅牛肩押都有兩款,一種肉質較厚實,牛味都幾重,另一種則較多油花,口感更軟嫰,個人比較鍾意嘅係後者☺️ 另外牛舌口感軟脆而且幾彈牙,掛汁嘅牛舌更加juicy🤤牛肌腹油脂比較多,食落跟牛五花嘅口感都幾似。配菜方面都有唔少選擇,無論係菇菌類,蔬菜定係瓜果都有好多款(連苦瓜都有😆),所以就算素食朋友都一定覺得滿足!🌶🥕🥬🥦🍄熟食亦有溫泉蛋、壽司等,我點左一個溫泉蛋,好滑而且充滿蛋香!飲品及甜品亦係多款到令人眼花撩亂,無論係沙冰抑或各種嘅罐裝飲品都應有盡有。甜品唔單止款,亦有froyo比大家DIT,就連泡芙都有兩隻味,好食!而我係一眾選擇入面揀左芒果布丁,真係幾好食,custard 好有蛋香而芒果味係清甜嘅,推薦大家都試吓!推薦指數:4.3/5⭐️

另外牛舌口感軟脆而且幾彈牙,掛汁嘅牛舌更加juicy🤤
牛肌腹油脂比較多,食落跟牛五花嘅口感都幾似。

推薦指數:4.3/5⭐️