最近都尋覓緊一啲未去過嘅Cafe shop,諗住約一班朋友去Cafe Shop到坐低,齊齊吹吓水、食吓嘢、傾吓偈,重點就慶祝埋壽星公嘅生日,而今次我地就去到顯徑一間比較隱世嘅Cafe shop☕️❤️Cafe shop環境簡約得來帶有少少工業風格,而且場內都比較闊😎整體感覺都比較舒適👍🏻我哋都叫咗唔少嘢食㗎,叫到成張枱都係嘢食☺️⭐️忌廉白酒鑽石蜆扁意粉🍝 $138平時都食開白酒蜆意粉,今次就試有加入忌廉嘅白酒蜆意粉意粉,白酒令蜆肉食落去好鮮甜,再加入忌廉,令成個意粉都好creamy 😋⭐️ 全日早餐 Four X Four All Day Breakfast $168全日早餐包括了窩夫·巴馬火腿·台灣腸·煙三文魚·太陽蛋·大啡菇·薯餅·牛油果·魷魚圈·橙柳乳酪汁沙律,用左個勁大個點心籠盛載食物,又睇得又食得👍🏻⭐️青醬意大利飯配天婦羅軟殼蟹(溫泉蛋+$20) $168我最鍾意就係食意大利飯,香濃嘅青醬溶入去意大利飯之中☺️天婦羅軟殼蟹,外面嘅天婦羅衣,內裡軟殼蟹嘅蟹肉鮮嫩可口👍🏻⭐️牛油果乳酪奶昔 $48帶有牛油果味嘅乳酪🥑餐廳好細心,將乳酪分開幾層,每一層都有薄薄的朱古力粉😋買相極吸引👍🏻⭐️芒果青

我哋都叫咗唔少嘢食㗎,叫到成張枱都係嘢食☺️
忌廉白酒鑽石蜆扁意粉

⭐️忌廉白酒鑽石蜆扁意粉🍝 $138

青醬意大利飯配天婦羅軟殼蟹

⭐️青醬意大利飯配天婦羅軟殼蟹(溫泉蛋+$20) $168
牛油果乳酪奶昔

⭐️牛油果乳酪奶昔 $48
芒果青檸乳酸梳打

⭐️芒果青檸乳酸梳打 $45
香濃嘅芒果青檸味道,再配合乳酸梳打,絕對係每位乳酸梳打愛好者的favourite drink😎

⭐️Set Dinner (for 2) $548
我哋仲叫咗個二人set 開心share ❤️🤪
Appetizer 前菜
炸魷魚圈配乳酪汁雜菜沙律

⭐️炸魷魚圈配乳酪汁雜菜沙律
香脆可口嘅炸魷魚圈,再配埋開胃嘅乳酪汁雜菜沙律,係開胃嘅前菜🥗🥗
忌廉冬陰公汁藍青口配法包

⭐️忌廉冬陰公汁藍青口配法包
法包一定要配忌廉冬陰公汁一齊食😋絕對會令你愛上,忌廉冬陰公汁藍青口呢個煮法同味道都幾夾😎👍🏻

Soup餐湯
粟米忌廉湯

⭐️粟米忌廉湯
香甜濃厚嘅粟米忌廉湯😎🥣一定要趁熱飲,天氣涼涼地飲落去都會成個人暖哂❤️

Pasta
紅蝦龍蝦汁扁意粉配溫泉蛋

⭐️紅蝦龍蝦汁扁意粉配溫泉蛋
大大隻爽口又鮮甜嘅蝦,香濃龍蝦汁配上彈牙既扁意粉🍝啖啖龍蝦汁嘅味道👍🏻

Main
香煎安格斯封門牛柳(10安士)配烤雜菜•薯蓉

⭐️香煎安格斯封門牛柳(10安士)配烤雜菜•薯蓉
每隻牛只有一條嘅封門牛柳,脂肪唔多但肉味濃郁,食落去嘅口成爽口得黎都幾淋😋🥩

Drink
柚子蜜 及 生薑峰蜜

⭐️柚子蜜 及 生薑峰蜜
超足料嘅生薑茶,啖啖超濃郁生薑加入峰蜜好暖胃架,天氣轉涼了,飲多啲都不是問題❤️👍🏻

有機會都可以帶一班朋友黎開會傾計都幾好🤪
粟米忌廉湯
紅蝦龍蝦汁扁意粉配溫泉蛋
香煎安格斯封門牛柳(10安士)配烤雜菜•薯蓉
柚子蜜 及 生薑峰蜜
  • 全日早餐Four  x  Four  All  day  breakfast
  • 牛油果乳酪