原來佢哋係由台式便當外賣店起家🍱,到係西營盤開業做堂食,就已經獲得米芝蓮推介👍🏻,可惜之後因為業權爭議,被迫停業。到係中環重開,依然連續拎左7年米芝蓮推介👍🏻👍🏻,都咪話唔把炮💥推薦指數:🐷🐷🐷半(5分滿分)(原因:可能期望太高,冇好驚艷嘅感覺😂但中環黎講價錢不錯,冇加一的)🍜外省牛肉麵(半筋半肉)𝐇𝐊𝐃89十分足料,件件都好大舊!牛筋軟淋,入口即溶,牛肋條入味有嚼勁,湯頭順口☺️,帶dd紅燒味🤏🏻,但酸菜味道唔出,麵條用嘅係粗麵,口感較好亦掛湯👍🍜香雞排牛肉湯麵 𝐇𝐊𝐃83同牛肉麵湯底一樣,只係牛肉轉左做雞扒,台灣鹽酥雞扒嘅味道,但可能我地趕係last order前先到,雞扒太乾🙈,感覺似返炸,完全唔酥脆😰🌮起司蛋餅 𝐇𝐊𝐃39蛋餅係另一個招牌,餅皮煙韌,芝士香濃但唔膩🧀️,配上醬油膏,甜甜鹹鹹好有台灣feel🤤🍵清香茉香綠茶 𝐇𝐊𝐃12叫左無糖有點太澀😂普通🍵紅心芭樂紅茶 𝐇𝐊𝐃20好飲😉甜度剛剛好,清爽的,芭樂味道唔係好feel到😂環境:小清新木系裝修,侍應服務態度好好😚,個日落大雨仲俾左一疊紙巾🧻同一個膠袋俾我地裝遮🌂

推薦指數:🐷🐷🐷半
(5分滿分)

🍜外省牛肉麵(半筋半肉)𝐇𝐊𝐃89

🍜香雞排牛肉湯麵 𝐇𝐊𝐃83

🌮起司蛋餅 𝐇𝐊𝐃39

🍵清香茉香綠茶 𝐇𝐊𝐃12
叫左無糖有點太澀😂普通

🍵紅心芭樂紅茶 𝐇𝐊𝐃20
好飲😉甜度剛剛好,清爽的,芭樂味道唔係好feel到😂