週末打卡完去西營盤搵食😋 呢間叫 #PopStreet 有超多唔同國家嘅菜式,款式有好多,配搭都比較少見、幾特別👀-前菜 #尼一泊爾香辣雞腎 $38,第一次食港式同中式以外嘅煮法💫,雞腎煮得啱啱好、好有咬口,加上好濃嘅香料同咖哩味👳🏿‍♂️,令平時覺得唔吸引、冇乜味嘅雞腎瞬間提升咗,第一次想食完一粒再食嘅雞腎🤘🏻-#爆汁牛骨髓漢堡配薯條 $128🍔,舊肉全熟得黎又保持到唔乾身,仲有好多我至愛嘅酸瓜粒,加埋煮甜咗嘅洋蔥絲同生菜做配搭,算係高質嘅漢堡包吧🌟 而薯條都炸得夠晒外脆內軟,好邪惡😈-來到主要想試嘅 #阿根廷香草醬牛側腹配燒牛油果及粒粒甜粟 $198 🥩 牛側腹肉質有啲似牛小排,呈現出粉嫩嘅medium rare💓,外層煎香,第一啖配撒上嘅海鹽已經好好食,直接食到肉汁嘅味道,然後就可以試吓加香草醬,雖然會蓋咗啲啲牛肉味但真係好夾👍🏻 另外配菜粟米加上牛油超級香,而牛油果就可以減輕油膩感❗️-#拗荔枝 $78 個名好得意,荔枝味重,上枱就咁都聞到,飲落都一樣咁荔枝。佢酒味超輕,唔會有平時最驚嘅藥水味😂 但其實都有酒精,所以飲得先好大大啖飲呀!-整體食物都好滿意,由食物嘅配搭睇得出老闆嘅用
整體食物都好滿意,由食物嘅配搭睇得出老闆嘅用心,所以有機會可以去試吓👏🏻
尼一個泊爾香辣雞腎
爆汁牛骨髓漢堡配薯條